Dünya 'Aşk dolandırıcısı' kitap yazdı! 50 kadını evlenme vaadiyle kandırdı, zengin oldu

'Aşk dolandırıcısı' kitap yazdı! 50 kadını evlenme vaadiyle kandırdı, zengin oldu

14.02.2024 - 16:45 | Son Güncellenme:

Nijerya'da yaşayan ancak geliştirdiği skandal dolandırıcılık yöntemiyle onlarca kadını evlilik vaadiyle kandıran genç adeta zengin oldu. Christopher Maxwell isimli genç bu konuyla ilgili kitap bile yazdığını belirtti.

Aşk dolandırıcısı kitap yazdı 50 kadını evlenme vaadiyle kandırdı, zengin oldu

Bir süredir Afrika'dan Avrupa'ya kaçak yollarla gelen göçmenler evlilik yoluyla kıtada kalmaya çalışıyor. İngiliz basınına göre son yıllarda Afrikalı erkeklerle evlenen Avrupalıların sayısında büyük bir artış yaşandı, bu artışla beraber elbette dolandırıcılar da ortaya çıktı. Bu dolandırıcılardan biri de DailyMail'e konuşan Christopher Maxwell isimli 24 yaşındaki genç. Ağına düşürdüğü kadınları kandırıp, paralarını çalan Maxwell, evlenme vadiyle kadınlara nasıl yaklaştığına dair bir kitap dahi yazdı.

Haberin Devamı

"BEN BU YOLU KENDİM SEÇTİM"

İngiltere'den ABD'ye, Kanada'ya ve Avustralya'ya kadar İngilizce konuşulan birçok ülkede sayısız kadını kandırdığını belirten Maxwell, bu taktiklerini sosyal medya platformlarında denediğini belirtti. Yarı çıplak ve askeri üniformalı fotoğraflarıyla kadınların aklına girdiğini belirten Maxwell şimdiye kadar yaklaşık 55 bin euro ( Yaklaşık 2 milyon lira) dolandırdı. Maxwell, 2016 yılında Nijerya'daki üniversitesinin ikinci yılında kolay para kazanmanın bir yolu olarak dolandırıcılığa başladı ve konuyla ilgili şimdilerde 'Param yoktu ve ailem de fakirdi, bu yüzden bir şeyler yapmak zorundaydım. Ben dolandırıcılığa girmeyi seçtim' dedi.

Aşk dolandırıcısı kitap yazdı 50 kadını evlenme vaadiyle kandırdı, zengin oldu

AÇILIŞ MESAJINDA NE YAZDIĞINI İTİRAF ETTİ

Christopher, Nijerya'daki dolandırıcılar için internet üzerinden 'Beyaz Bir Kadının Sana Aşık Olmasını Nasıl Sağlarsın' isimli 40 sayfalık bir kitap dahi yazdığını hatırlatarak 40 ve üstü yaşlardaki kadınların kandırılmasının en kolay kategoride olduğunu kaydetti. Kadınlarla hobi, evcil hayvan, gündelik hayat gibi konular üzerine konuştuğunu belirten Maxwell, açılış mesajında kadınlara yaptıkları faaliyetlerden veya yapmaktan hoşlandıkları şeylerden dolayı iltifat edilmesi ve bununla ilgili bir soru sorulması tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

Birçok kadının gece saatlerinde duygusal olduğunu dolayısıyla bu dönemlerde mesaj atıldığı takdirde ağlarına daha kolay düştüğünü belirten Maxwell, dolandırdığı kadınlara karşı hiçbir şey hissetmediğini aksine tamamen para için konuştuğunu söyledi. Maxwell ayrıca boşanmış ve eşinden ayrılmış kadınların da kolayca dolandırıldığını belirtiyor. Bu kadınların güvenlerini kazandıktan sonra para istemeye başladığını aktaran Maxwell, bir dönem kız arkadaşlarının bile olduğunu ve bu işi yapmasına ses çıkarmadıklarını öne sürüyor.