Dünya Son dakika - Canlı Blog | Corona virüsü kabusu seçim erteletti!

Son dakika - Canlı Blog | Corona virüsü kabusu seçim erteletti!

03.04.2020 - 08:41 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, dünya genelinde yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 53 bini aştı. Vaka sayısı da ürkütücü bir artış göstererek 1 milyonu aştı ve 1 milyon 17 bien yaklaştı. Bu hızlı artış nedeniyle sayıları güncel tutmak neredeyse mümkün değil. İşte corona virüsüne dair dakika dakika gelişmeler...

Son dakika - Canlı Blog | Corona virüsü kabusu seçim erteletti

17.01 ABD'de yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 921 artarak 6 bin 58'e yükseldi.

Haberin Devamı

16.00 İngiltere'de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 24 saatte 684 artarak 3 bin 605'e yükseldi.

15.40 Japonya’nın başkenti Tokyo’nun Valisi Koike Yuriko, yeni tip corona virüsü salgınına karşı Japonya hükümetinden "acil durum ilan etmesini" istedi. Ulusal basındaki haberlere göre Vali Koike, düzenlediği basın toplantısında, corona virüsü salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koike, vakaların çift haneli rakamlarla yükseldiğini belirterek, başkentin büyük bir krizin eşiğinde olduğuna işaret etti.

14.55 Alman üniversite ve araştırma enstitülerinden 14 bilim insanı, Covid-19 salgını nedeniyle getirilen kısıtlamaların farklılaştırılarak, riske göre kademeli azaltılması önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

14.15 Avustralya Başbakanı Morrison, yeni tip corona virüsünden (Covid-19) hayatını kaybedenlerin sayısının 28’e yükselmesinin ardından turistlere ve yabancı öğrencilere "ülkelerinize dönün" çağrısı yaptı.

12.50 Almanya'dan kritik koronavirüs açıklaması geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in karantina süresinin bittiği, bugünden itibaren başbakanlıkta mesaiye başlayacağı duyuruldu. Alman şansölye 23 Mart'ta kendisini karantinaya aldığını açıklamıştı.

12.45 İran'da son 24 saatte yeni tip corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 134 artarak 3 bin 294'e yükseldi.

 

Son dakika - Canlı Blog | Corona virüsü kabusu seçim erteletti

12.30  İspanya'da covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 932 artarak 10 bin 935'e çıktı.

10.30 Rusya 24 saatte 601 yeni corona virüsü vakası tespit edildiğini ve ülkedeki vaka sayısının 4 bin 149'a yükseldiğini bildirdi. 

10.05 ABD'de corona virüsü vakalarındaki artış sürüyor. Ülkede toplam 245 bin 559 vaka bulunuyor. Ölü sayısı ise 6 bini geçti ve 6 bin 57'ye yükseldi.

Son dakika - Canlı Blog | Corona virüsü kabusu seçim erteletti

08.30 ABD Donanması komutanı Cuma günü yaptığı açıklamada, corona virüsü testleri negatif çıkan uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'teki askerleri Guam'daki otellere yerleştirmeye başladıklarını söyledi.

180 denizciden oluşan ilk grubun, Perşembe gecesi Guam'ın Tumon bölgesindeki ticari lojmanlara taşındığı açıklandı. Yetkili, önümüzdeki 12 ila 24 saat içinde 300 ila 500 denizcinin taşınacağını söyledi.

Haberin Devamı

08.22 Romanya Başbakanı Ludovic Orban, haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin erteleneceğini duyurdu. Başbakan Orban, "Yerel bir seçimin artık 28 Haziran'da yapılamayacağı neredeyse kesindir. Diğer partilere danıştıktan sonra, salgının gelişimine bağlı olarak seçimlerin en iyi koşullarda düzenlenebileceği bir tarih belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

07.57 Tayland, bugün ülkede 103 yeni corona virüsü vakası olduğunu bildirirken dört kişinin daha yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bir sağlık yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre toplam sayı vakası bin 978'e ulaştı.

06.11 Avustralya Sağlık Şefi Pröfesör Brendan Murphy, dünya çapında corona virüsü vakalarının, bildirilen sayının 10 kat fazlası olduğunu düşündüğünü söyledi. Brendan Murphy, bu sabah Canberra'da basın mensuplarının karşısına çıkarak gerçek vaka sayısının 10 milyon civarında olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan Avustralya'da Yeni Güney Galler (NSW) ve Victoria Eyalet Sağlık Bakanlıkları, Covid-19’a yakalanan biri 70 diğeri 75 yaşındaki iki kadın ve yaşı 80'in üzerinde olan bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylece Avustralya’da ilk vakanın görüldüğü ocak sonundan bu yana yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye, vaka vakası ise 5 bin 314’e çıktı.

Haberin Devamı

Son dakika - Canlı Blog | Corona virüsü kabusu seçim erteletti

Ülke genelinde yükselen can kaybı ve vaka sayısın yayılmasına karşı verilen mücadelede görevlendirilmek üzere, daha önce emekliye ayrılmış doktor, hemşire, eczacı ve ebelerin yanı sıra diğer alanlarda görev yapmış sağlık çalışanlarına göreve dönün çağrısı yapıldı.

Avustralya sağlık sisteminden son 3 yılda emekli olan ancak kayıtları bulunan yaklaşık 40 bin tecrübeli kişinin işe dönmesinin, Kovid-19’a karşı mücadele veren mevcut sağlık çalışanlarına destek ve moral vereceği belirtildi.

Son dakika - Canlı Blog | Corona virüsü kabusu seçim erteletti

05.09 Çin Ulusal Sağlık Komisyonu bugün yaptığı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti'nde "yerel" olarak bulaşan iki enfeksiyon da dahil olmak üzere 31 yeni onaylanmış corona virüsü vakası olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Çin, Perşembe günü de, salgının başladığı şehir Wuhan'da dört yeni ölüm bildirdi. Ülkedeki toplam enfeksiyon sayısı şu anda 81 bin 620 ve bugüne kadar 3 bin 322 ölüm kayıtlara geçti.