Dünya Son dakika... Esad'dan YPG çıkışı! 'Ya anlaşma ya temizlik...'

Son dakika... Esad'dan YPG çıkışı! 'Ya anlaşma ya temizlik...'

31.05.2018 - 08:46 | Son Güncellenme:

Rus medyasına konuşan Şam rejiminin lideri, terör örgütü YPG ile anlaşmanın ilk seçenek olduğunu aksi takdirde Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin desteklediği silahlı unsurları bölgeden temizleyeceklerini ilan etti. ABD'ye meydan okuyan Beşar Esad, "ABD Suriye'den ayrılmak zorunda, ayrılacak" dedi.

Son dakika... Esaddan YPG çıkışı Ya anlaşma ya temizlik...

Suriye'deki Şam rejiminin lideri Beşar Esad, Russia Today televizyonuna verdiği röportajda ABD'yi hedef aldı. Esad, "ABD Suriye'den ayrılmalı, ayrılacak" dedi.

Haberin Devamı

Esad, "Suriye ordusunun ülkeyi terörizmden temizlemek için attığı her adımın karşılığında başta ABD öncülüğündeki Batılı ülkeler ya terörü destekleyerek ya da siyasi süreci baltalayarak çabalarımızı boşa çıkarmak istiyor" diye konuştu.

Şam rejiminin lideri, ayrıca Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin desteklediği terör örgütü YPG'ye de açık mesaj verdi. İlk seçeneğin YPG'yi de bünyesinde bulunduran Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ile anlaşmak olduğunu belirten Esad, aksi takdirde silahlı unsurların bölgeden temizleneceğini söyledi.

İç savaşın yedinci yılı doldurduğu Suriye'de rejim güçleri Rusya ve İran'ın desteğiyle ilerliyor. Rusya lideri Vladimir Putin, Eylül 2015'te Suriye'de askeri operasyonlara başladı.