Dünya Son dakika... Hakan Fidan: Gazze'de yaşananlara sessiz kalamayız!

Son dakika... Hakan Fidan: Gazze'de yaşananlara sessiz kalamayız!

16.11.2023 - 13:39 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bosna Hersekli mevkidaşı Elmedin Konakoviç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Burada İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Fidan, "İsrail'in Gazze'de hukuk tanımamazlığı dünyanın başka yerlerinde de hukukun ihlaline de yeşil ışık yakmakla eş anlamlıdır. Bizler bu vahşetin durması için yoğun çaba harcamaktayız" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bosna Hersek Dışişleri Bakanı ile düzenlediği basın toplantısında Gazze'de yaşanan savaşa dair önemli açıklamalarda bulundu. Fidan konuyla ilgili "Vahim olan İsrail üstünde nüfuz sahibi Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesidir.  Gazze’deki yasa dışı kuşatmanın, insanlık dışı saldırıların halen devam etmesi utanç verici. Daha da vahimi Batılı ülkelerin vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesidir. Batıyı, Gazze’de yaşanan insanlık suçuna ortak olmamaya çağırıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Gazzeli kardeşlerimizin haklı davalarında yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunun çözümü iki devlettir, buradan ateşkes çağrımızı da yineliyoruz. İsrail'in Gazze'deki hukuk tanımazlığı karşısında sessiz kalmak dünyanın başka yerlerinde de hukukun ihlaline yeşil ışık yakmakla eş anlamlıdır"

"FETÖ İLE ORTAK MÜCADELE"

"Değerli mevkidaşımla ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele alan çok verimli bir görüşme yaptık. İşbirliğimizi her alanda derinleştirmek istediğimizi karşılıklı teyit ettik. Görüşmelerimizde ayrıca FETÖ ile mücadele, Bosna Hersek'ten daha kuvvetli bir işbirliği, somut adımlar beklediğimizi hatırlattım. Kıymetli basın mensupları Bosna Herkes Balkanlarda kilit bir ülkedir. Bosna Hersek'in huzur ve istikrarı tüm bölge ülkeler açısından önemlidir. Orada barışın korunmasından sorumlu en fazla asker görevlendiren ülkelerden biri Türkiye'dir"

Haberin Devamı

"GAZZE'DE YAŞANANLARA SESSİZ KALAMAYIZ"

"Sayın Konakoviç ile Gazze'deki İsrail vahşetini de ele aldık. Gazze'deki yaşa dışı kuşatmanın insanlık dışı saldırıların hala devam etmesi utanç vericidir. Daha da vahim olan İsrail üzerinde nüfuz sahibi batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesidir. Direnişi yok etme adına Gazze'deki hastanelerin, okulların, camilerin bombalanması karşısında sessiz kalamayız.

Batı dünyasını moral değerlere sahip çıkmaya ortak olmamaya çağırıyorum. İsrail'in Gazze'de hukuk tanımamazlığı dünyanın başka yerlerinde de hukukun ihlaline de yeşil ışık yakmakla eş anlamlıdır. Bizler bu vahşetin durması için yoğun çaba harcamaktayız."

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

"İsrail saldırılarının hemen durdurulması, iki devletli çözümün hemen hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu arada alınan kararların takipçisi olma ve hep birlikte çalışma konusunda kararlıyız. Değerli arkadaşlar Gazze'ye insani yardım sevkiyatımız tüm hızıyla devam etmekte. Bakanlığımız ilgili tüm kurumlarla çalışıyor. Gazze-Türk Filistin Hastanesi dahil yaralıların tedavisi için çalışmalarımız var. Gazze'den çıkarttığımız 27 hasta ve refakatçı Ankara'ya gelmiş durumdalar. Gazze'de bir sahra hastanesinin faaliyete geçmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye olarak mazlumların sesi olmaya, haklı davalarında Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kalıcı barış için iki devletli çözümden geçiyor."