Dünya Son dakika... Televizyona saldırıdan ilk fotoğraflar geldi

Son dakika... Televizyona saldırıdan ilk fotoğraflar geldi

17.05.2017 - 09:24 | Son Güncellenme:

Afganistan'ın Celalabad kentinde resmi televizyona ait binaya giren Kalaşnikoflu IŞİD teröristleri, dehşet saçtı. Saatlerce süren çatışmada en az altı can kaybı var, 24 yaralı hastanelere kaldırıldı.

Son dakika... Televizyona saldırıdan ilk fotoğraflar geldi

Afganistan'ın doğusundaki Celalabad kentinde yer alan Afganistan Radyo Televizyon (RTA) binası bu sabah saatlerinde silahlı baskına uğradı.

Haberin Devamı

Çarşamba günü gerçekleşen baskında, terör örgütü IŞİD katilleri üstlerine sardıkları bombalar ve ellerinde Kalaşnikof silahlarla binaya girdi.

Al Jazeera muhabiri John Hendren, saldırganların güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiğini ve çatışmanın saatlerce sürdüğünü bildiriyor.

Baskın sonucunda aralarında saldırganların da bulunduğu altı kişi öldü. Hastanelere taşınan 24 yaralı arasında gazeteciler de var.

Televizyon binası, Celalabad'ın en merkezi ve kalabalık noktasında bulunuyor ve hemen yanında hükümet binaları yer alıyor.

Baskın, ABD'nin geçen hafta insansız hava aracı saldırısıyla IŞİD liderlerinden birini vurmasının ardından geldi.

Terör örgütü IŞİD, yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi. Terör örgütü, Pakistan sınırındaki Celalabad kentinin bağlı olduğu Nangarhar eyaletinde yakın zamanda saldırılar düzenlemişti.