Dünya Sonbaharda yeni savaş! 'Her şeyi bilen' Simpsonlar'dan 18 yıllık tahmin

Sonbaharda yeni savaş! 'Her şeyi bilen' Simpsonlar'dan 18 yıllık tahmin

18.07.2023 - 11:21 | Son Güncellenme:

Dünyada yaşanacak önemli olayları yıllar önce çektikleri bölümlerde işleyen ünlü çizgi dizi Simpsonlar'ın son tahminini ABD'li gazeteci gündeme getirdi.

Sonbaharda yeni savaş Her şeyi bilen Simpsonlardan 18 yıllık tahmin

Mayıs ayında Kosova'nın kuzeyinde, Sırp yoğunluklu belediyelere seçilen Arnavut asıllı başkanların içeriye girmesine Sırplar izin vermedi. Polis, belediye binaları önünde toplanan kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Olayların büyümesiyle birlikte Sırp göstericiler ile polis ve NATO askerleri arasında yaşanan çatışmalarda 25 barış gücü askeri yaralandı.

Haberin Devamı

NATO'DAN KINAMA GELDİ

NATO, “kabul edilemez” olarak nitelendirdiği söz konusu saldırıları kınadı. Bölgede Arnavut belediye başkanlarının göreve gelmesiyle huzursuzluk da tırmandı. Zvecan'da bir hükümet binasını işgal etmeye çalışan protestocular, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile durdurulmak istendi. NATO askerleri ise iki belediye binasının çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu.

Sonbaharda yeni savaş Her şeyi bilen Simpsonlardan 18 yıllık tahmin

TÜRK KOMANDOSU KOSOVA'DA 

NATO, tarafından yapılan açıklamada, yaralanan barış gücü askerleri arasında İtalya ve Macaristan’dan gelen birliklerin olduğu ve üç askerin de durumunun ağır olduğu ifade edildi. Saldırılarla ilgili olarak 5 kişi tutuklandı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, 50'den fazla Sırp'ın hastanede tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Gerginliğin giderek büyümesi üzerine bölgeye NATO tarafından Türk Komando taburu sevk edildi. 

Haberin Devamı

Protestocular, belediye binalarından Sırp bayraklarının indirilip yerlerine Kosova bayrağı asılmasına tepki gösterdi. Nisan ayında, Sırplar bölgede yapılan yerel seçimleri boykot etmiş ve yüzde dörtten daha az katılımın olduğu seçimde Arnavut adaylar yerel meclislerin kontrolünü sağlamıştı. Belgrad hükümetinin desteklediği en büyük Kosovalı Sırp partisi olan Sırp Listesi'nin Genel Başkan Yardımcısı İgor Simiç, "50 oy kazandılar diye o sahte belediye başkanlarının buraya girmesine izin vermeyin’ dedi.

Sonbaharda yeni savaş Her şeyi bilen Simpsonlardan 18 yıllık tahmin

18 YIL ÖNCE TAHMİN ETTİLER

Öte yandan Trump’ın başkanlığı, Kolomb heykelinin başının kesilmesi, akıllı saatler, ebola virüsü, korona virüsü ve 11 Eylül saldırıları gibi dünyayı sarsan gelişmeleri önceden bilen Simpsonlar son olarak Titanik'in enkazına dalarken patlayan Oceangate isimli denizaltıyı tahmin etmişlerdi.Söz konusu gelişmede Ünlü milyarderler ve şirketin CEO'su hayatını kaybetti. ABD'li gazeteci Natalie Morris ise Simpsonlar'ın sonbaharda çıkmasını tahmin ettikleri savaşla ilgili bölümü paylaştı.

Gazeteci Natalie Morris konuyla ilgili şöyle dedi:

'Kosova, Simpsonlar'ın 2023 sonbaharında Kosova ve Sırbistan arasında bir savaş çıkacağını öngören bu sahnesini gördünüz mü? Uğursuz görünüyor'

Sonbaharda yeni savaş Her şeyi bilen Simpsonlardan 18 yıllık tahmin

OPPENHEIMER DA AYNI BÖLÜMDE

Morris, söz konusu sahnelerin 2005 yılında yayınlanan >'Home Away From Homer' bölümüne ait olduğunu aktardı. Aynı bölümde sadece Kosova-Sırbistan gerilimi değil, önümüzdeki hafta vizyona girecek olan "Oppenheimer" filmi de yer aldı.

Haberin Devamı

Sonbaharda yeni savaş Her şeyi bilen Simpsonlardan 18 yıllık tahmin