Dünya Suçlulara oyun yasağı

Suçlulara oyun yasağı

03.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de cinsel suç işleyenlere Pokemon Go yasağı... Yasakla birlikte, kefaletle serbest bırakılan suçluların Pokemon avlamaya çalışan çocukları kandırmasının önüne geçilmesi hedefleniyor

Suçlulara oyun yasağı

‘Önceliğimiz’ dedi

Haberin Devamı

ABD’nin New York eyaletinde kefaletle serbest bırakılan cinsel suçluların, Pokemon Go oynamaları yasaklanacak. Oyun yasağı yaklaşık üç bin kişiyi ve gelecekteki suçluları kapsayacak. Bu kararın gerçek dünyada sanal Pokemon karakterlerini avlamaya çalışan çocukları korumak adına alındığı belirtiliyor. New York Valisi Andrew Cuomo yeni teknolojilerin, tehlikeli cinsel saldırganlar için yeni yöntemlere dönüşmemesi gerektiğini vurgulayarak “New York’un çocuklarını korumak bir numaralı önceliğimizdir” dedi.

‘Silinsin’ önerisi

Eyalet yasasına göre suçluların ev adresleri ile internette kullandıkları isimleri bildirmesi ve halkın erişimine açık cinsel suçlular listesine kaydolması gerekiyor. Vali Cuomo’nın oyunun yapımcısı Niantic şirketine mektup yollayarak cinsel suçlardan mahkum olanların oyunu oynamasının nasıl engellenebileceğini sorduğunu belirtti. Politikacı senatör Jeff Klein de Niantic’in bu suçluların evlerinin yakınındaki Pokemon karakterlerinin silinmesini önerdi. Niantic’in internet sitesinde kullancıların 13 yaşından büyük olması gerektiği yazıyor.