Dünya ‘Süper yat’ta haftalığı 800 bin dolara tatil

‘Süper yat’ta haftalığı 800 bin dolara tatil

09.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

1975’te ölen Yunan asıllı milyarder armatör Aristotle Onassis’in eşi Jackie Onassis, ünlü oyuncular Elizabeth Taylor, Richard Burton, Marilyn Monroe ve İngiltere’nin eski başbakanlarından Winston Churchill ile tatil keyfi yaşadığı “Christina O” adlı yat, şimdi haftalığı 800 bin dolara (6.5 milyon TL) kiraya veriliyor.

‘Süper yat’ta haftalığı 800 bin dolara tatil

Yat, Onassis tarafından 3 milyon sterline alınmadan önce İkinci Dünya Savaşı’nda fırkateyn olarak hizmet gördü. Onassis kızının adını verdiği gemiyi 10.5 milyon sterlin harcayarak turistik bir yüzen saraya dönüştürdü. Efsanevi armatör yatta sevgilisi ünlü operacı Maria Callas, Churchill ve 1968’de evlendiği Jackie Kennedy ile “mavi yolculuklar” yaptı. Yüzme havuzuna, dans pistine, sinema salonuna, ameliyathaneye sahip yat armatörün gözdeleri arasındaydı.

Haberin Devamı

Christina O, şimdi Morley Yachts şirketi tarafından haftalığı 800 bin dolara kiralanıyor. Onassis’in  Maria Callas ile  ilişkisi de  1959’daki yat seyahatinde başladı. O sırada ikisi de evliydi ve Callas eşiyle Monako-İstanbul arasında seyahatteydi. Öte yandan Onassis, Christina O’da ABD Başkanı John F. Kennedy ve eşi Jackie Kennedy’yi de ağırlamıştı. Onassis, 1963’te suikaste uğrayan başkanın ölümünden 6 yıl sonra Jackie Kennedy ile evlendi.  Monako Prensi Rainier ile  Grace Kelly’nin düğünü de 1956’da bu yatta yapıldı. 99 metre uzunluğuyla dünyanın 45’inci en büyük yatı olan ‘Christina O’, 157 kişiyle seyir yapabiliyor.