Dünya Tazminat almak için elini kesen dolandırıcının son hali şaşırttı!

Tazminat almak için elini kesen dolandırıcının son hali şaşırttı!

11.09.2022 - 07:02 | Son Güncellenme:

Slovenya'da yaşayan Julija Adlesic ve erkek arkadaşı sigortadan para alabilmek için akılalmaz bir yönteme başvurdu. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından hem elinden hem de özgürlüğünden olan genç kadının şimdilerde Instagram'dan yaptığı paylaşımlar ise oldukça dikkat çekiyor.

Tazminat almak için elini kesen dolandırıcının son hali şaşırttı

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Slovenya'da yaşayan Julija Adlesic, borç batağındaydı ve iflas bayrağını çekmeye hazırlanıyordu. Genç kadın, maddi sıkıntılarla boğuştuğu sırada 2019 yılında başına korkunç bir olay geldi. Evinin bahçesindeki ağaçları budarken elini motorlu testereye kaptıran genç kadın bir elini kaybetti. Olayın ardından büyük bir endişe yaşayan Julija ve erkek arkadaşı soluğu hastanede aldı. Buraya kadar her şey kocaman bir talihsizlik olarak görülüyordu, ta ki çiftin hastanedeki tavırları doktorları ve hastane polisini şüphelendirinceye kadar. Bir elinin motorlu testereye kaptırdığı iddia eden genç kadın hastaneye kesik olan elini getirmeyi unuttuğunu söyledi ve doktorların müdahalesini elinden geldiğince geciktirmeye çalıştı. Olayı soruşturan polis ise kısa sürede gerçeği açığa çıkardı ve eşine az rastlanır nitelikte akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık hikayesi deşifre oldu.

Haberin Devamı

Tazminat almak için elini kesen dolandırıcının son hali şaşırttı

İNTERNETTEKİ ARAMA GEÇMİŞİ YAKALATTI

Julija'nın hastaneye gitmesinin ardından adli bir vaka haline gelen "kaza" için araştırma yapan polis, işe olayın yaşandığı bölgeyi incelemekle başladı. Olayın yaşandığı eve gönderilen ekipler, burada kadının kesik elini buldu. Hızla hastaneye ulaştırılan el, acil bir operasyonla dikildi.  Julija Adlesic ve erkek arkadaşı Sebastien Abramov’un tavırlarından şüphelenen polis, soruşturmayı kapatmak yerine derinleştirmeye karar verdi ve olay bu kararın ardından daha da garip bir hal almaya başladı.

Genç kadının olaydan hemen önce 5 farklı sigorta şirketi ile anlaşma yaptığını belirleyen polis, çalışmasını engelleyecek bir durumda bu şirketlerden yaklaşık 1 milyon sterlin (yaklaşık 21 milyar lira) para alacağını tespit etti. Julija'nın erkek arkadaşı Abramov’un ise olaydan kısa süre önce internetten protez el ile ilgili arama yaptığı ortaya çıktı.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Olayın ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Julija Adlesic ve Sebastien Abramov hakim karşısında çıktıklarında kendilerine yöneltilen suçlamaları uzun süre reddetti. Bu süre zarfında Abramov’un ailesinin de dolandırıcılığa karıştığı anlaşıldı.

Tazminat almak için elini kesen dolandırıcının son hali şaşırttı

Haberin Devamı

Duruşma sırasında masum olduğunu savunan genç kadın, “Kimse bu şekilde bir olay yaşamak istemez. Kimse bir uzvunu yitererek sakat kalmak istemez. Yaşadıklarımın neler hissettirdiğini sadece ben bilebilirim” dedi. Savcılar ise olaydan günler önce Julija'nın erkek arkadaşının protez ellerin nasıl çalıştığına yönelik araştırma yaptığını belirterek bunun şüphelenmek için yeterli olduğunu savundu. Davayı sonuca götüren hamle de yine savcılardan geldi.

İŞ BİRLİĞİ KARŞILIĞINDA ŞOKE EDEN İTİRAF

Dava sürecinin uzamasıyla birlikte savcılar kısa sürede sonuca ulaşmak için şüphelilere iş birliği karşılığında ceza indirimi teklif etti. İş birliğinin ardından ilk itirafı Julija Adlesic’in erkek arkadaşı Sebastien Abramov yaptı.

Sigorta şirketlerini dolandırmak için yapılan planının beyni olduğu belirlenen Sebastian Abramov, dava sonucunda 2 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Abramov’un yargılama sırasında cezaevinde kaldığı süreyi de cezaya dahil etti. Abramov'un 59 yaşındaki annesi 18 ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırılırken, 66 yaşındaki babası Gorazd üç yıl daha denetimli serbestlikle birlikte bir yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Julija Adlesic’in ise 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Julija’nın yargılandığı sürede cezaevinde kaldığı sürede göz önüne alındı ve cezasına dahil edildi. Hakim Marjeta Dvornik, cezaların adil ve uygun olduğunu söyledi ve “Bu kararın uygun olduğunu ve amacına hizmet edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Olay ile ilgili konuşan sigorta uzmanları, yaşananların doğal olduğunu söyledi ve sigorta şirketlerini dolandırmak için her yıl onlarca kişinin farklı yollara başvurduğunu belirtti. Sigorta sisteminin sorgulamadan para vermeyeceğinin altını çizen uzmanlar sigorta ödemelerinin her durumda kapsamlı bir soruşturmadan geçerek yapıldığını vurguladı.

Tazminat almak için elini kesen dolandırıcının son hali şaşırttı

Şimdilerde cezaevinden çıkan dolandırıcı Julija Adlesic Instagram'da oldukça aktif ve yeni hayatından art arda kesitler paylaşıyor. Tüm dünyada manşetlere taşınan olayın baş kahramanının dikilen eli ise hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. Bu nedenle paylaştığı fotoğraflarda sol elini gizlemesi gözlerden kaçmadı.