Dünya Tek başına ve kurşungeçirmez kafeste! Yamyam katilin dileği bu yıl da kabul edilmedi

Tek başına ve kurşungeçirmez kafeste! Yamyam katilin dileği bu yıl da kabul edilmedi

20.12.2022 - 12:16 | Son Güncellenme:

Robert John Maudsley, 'Yamyam Hannibal' olarak anılan bir seri katil. Son derece korunaklı bir hücrede tutulan 68 yaşındaki Maudsley’in tek isteği var. Geçen yıl da aynı talebi kabul edilmeyen caniyle ilgili yetkililerin yaptığı açıklama ise çok açık ve net.

Tek başına ve kurşungeçirmez kafeste Yamyam katilin dileği bu yıl da kabul edilmedi

Milliyet.com.tr - Robert John Maudsley, cam hücrede tutulan bir seri katil ve hâlâ İngiltere'nin en tehlikeli seri katili olma unvanını koruyor. Britanya'da en uzun süre hapis yatan ve 47 yıl boyunca kafeste tutulan Robert Maudsley'in en korkunç yanı ise, öldürdüğü kişilerin beyninin büyük bir bölümünü yemesi olarak kayıtlara geçti. Çılgınca gelebilir ama böylece kendi adaletini sağladığını düşünen Maudsley'in yaptıkları ona bir unvan bile kazandırdı: 'Yamyam Hannibal'. Peki onu dört insanın hayatını canice alan birine dönüştüren şey neydi?

Haberin Devamı

Tek başına ve kurşungeçirmez kafeste Yamyam katilin dileği bu yıl da kabul edilmedi

ÖNCE ANNE VE BABASINI ÖLDÜRMEK İSTEDİ

Robert Maudsley, 1953 yazında Liverpool'da doğdu. Tam 11 tane kardeşi vardı. Ailesi çocuklarına hiç sevgi göstermedi. Bu sebeple Robert, yetimhanelerde, koruyucu aileler ve psikiyatri hastanelerinde yetişti. 1960'ların sonlarına doğru Maudsley, ağır psikolojik ilaçlar kullanmaya başladı. Bir süre sonra uyuşturucu için parası yetmediğinden daha da depresifleşti ve intihar etmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Birkaç benzer girişimden sonra psikiyatrik yardım almaya karar verdi. Onu tanıyanlar sakin ve efendi biri olarak göründüğünü söylüyordu. Aslında dışarıdan bakıldığında öldürdüğü insanların beynini yiyecek birine asla benzemiyordu! Yapılan muayenelerde kendini çok büyük entelektüel yeteneklere sahip eğitimli biri gibi gösteriyordu. Ancak bu muayenelerde aynı zamanda bazı iç seslerin kendisine dünyayı zindan eden anne ve babasını öldürmesini istediğini de belirtiyordu.

Haberin Devamı

İçinde bir yerlerde onu suç işlemeye iten o gizemli sese kulak veren Robert, ilk cinayetini 1974'te işledi. Londra'da yaşayan ve Robert Maudsley'in arkadaşı olan John Farrell isimli biri istismarda bulunduğu çocukların fotoğraflarını Robert'a gösterdi. Ancak davranışının kendi sonunu getireceğinden habersizdi. Robert, Farrell'ı bu davranışından sonra vahşice öldürdü ve ardından da gidip polise teslim oldu. Hemen suçunu itiraf etti ama yargılanmaya uygun görülmedi. İngiltere'nin en cani mahkûmlarından bazılarına ev sahipliği yapan Broadmoor Hastanesi’ne gönderildi. İlk başta örnek bir mahkûmdu ve beladan uzak durdu. Ancak 1977'de bir diğer mahkûm olan çocuk tacizcisi David Francis ile birlikte bir hücreye kilitlendi. Tam 9 saat sonra Robert, Francis'i de öldürdü. Robert Maudsley adam öldürmekten suçlu bulundu ve içindeki mahkûmların suç geçmişi nedeniyle 'Canavar Köşkü' denen HMP Wakefield'e gönderildi. 1978'de Maudsley üçüncü cinayeti olan Salney Darwood'u da burada öldrüdü. Maudsley, karısını öldürmekten hapse atılan 46 yaşındaki Salney Darwood'u boğdu ve bıçakladı. Sonra da cesedini yatağın altına sakladı. Kısa bir süre sonra 7 yaşındaki bir kıza istismarda bulunan 56 yaşındaki Bill Roberts'ın hücresine gizlice girdi. Bill Roberts'ı bıçakladı, kafatasını kırarak öldürdü.

Haberin Devamı

ÖLDÜRDÜĞÜ MAHKÛMUN BEYNİNİ KAŞIKLA YEDİ

Uzun süre boyunca hücre içerisine giremeyen güvenlik görevlileri, tam olarak ne gördüklerinden emin olamadılar. Pedofili olan mahkûmun açık kafatası içinde bir kaşık vardı ve öldürülen kişinin beyninin bir kısmı kayıptı. Gardiyanlar ve adli tıp uzmanları tüm hücreyi aradılar, ancak eksik beyin parçaları hiçbir yerde bulunamadı. Maudsley, pedofili suçlusunun beyninin bir kısmını yemişti. Bundan dolayı Robert Maudsley hüküm giydi, ömür boyu hapis cezasına çarptırılıp başka bir hapishaneye yollandı.

Tek başına ve kurşungeçirmez kafeste Yamyam katilin dileği bu yıl da kabul edilmedi

Robert, 2000 yılında kendi ölümüne izin verilmesi talebiyle mahkemelere dava açtı. O dönemde yazdığı bir mektupta şunları yazdı:

"Beni günde 23 saat kilit altında tutmak ne işe yarar? Neden biri beni beslemekle ve günde bir saat egzersiz yaptırma zahmetine girsin ki? Ben aslında kim için risk alıyorum? Şu anki tedavimin ve hapsimin bir sonucu olarak, sabırsızlıkla beklemem gereken tek şeyin psikolojik çöküntü, akıl hastalığı ve olası intihar olduğunu hissediyorum. Şu anda sahip olduğum sinekler, hamamböcekleri ve örümcekler yerine neden muhabbet kuşum olmasın? Onu seveceğime ve yemeyeceğime söz veriyorum. Neden hücremde dünyayı görmek ve öğrenmek için bir televizyonum yok? Neden hiç müzik kasetim yok ve güzel klasik müzik dinleyemiyorum? İsteyerek alacağım basit bir siyanür kapsülü istiyorum. Robert John Maudsley sorununu kolayca ve hızla çözebilirim."

ASLA DİĞER MAHKÛMLARIN YANINA ÇIKARILMAYACAK!

Dört mahkûmu canice öldüren, tamamen dış dünyadan izole edilmiş kafesinde tek başına bir yaşam süren 69 yaşındaki Robert Maudsley kısa bir süre önce 2023 yılı Noel'ini diğer mahkûmlarla birlikte geçirmek istedi. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi Noel'i diğer mahkûmlarla birlikte geçirmek isteyen Maudsley'in talebi ise kesin bir şekilde reddedildi. Yetkililer Maudsley'in tüm hayatı boyunca yer altındaki kurşungeçirmez cam kafesinde kalmasının en doğrusu olduğunu düşünüyor. 

Maudsley'in hücresi onun hapis cezasının başlamasından yaklaşık 10 yıl sonra, 1983 yılında inşa edildi. Kurşungeçirmez özelliğe sahip 5,5 metreye 4,5 metrelik bir alandan ibaret olan bu kafes, Maudsley'in ölene dek yaşayacağı tek yer. Yetkililer de bu konuda oldukça kararlı.