Dünya Tel Aviv'de siren sesleri! Almanya Başbakanı sığınağa gitti

Tel Aviv'de siren sesleri! Almanya Başbakanı sığınağa gitti

17.10.2023 - 23:07 | Son Güncellenme:

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'i ziyaret etti. Burada Netanyahu ile ortak basın toplantısında konuşan Olaf Scholz, "Geçen hafta Federal Meclis'te de söylediğim gibi, zor zamanlarda Almanya'nın tek yeri vardır, o da İsrail'in yanıdır" dedi. Scholz, İsrail'den ayrılmak üzereyken sirenler çaldı ve bunun üzerine sığınağa gitti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un içinde bulunduğu uçak, İsrail’den Mısır’a hareket etmeye hazırlandığı sırada Ben Gurion Havaalanında siren seslerinin yükselmesi ile tahliye edildi.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havaalanında Mısır’a hareket edeceği sırada siren sesleri yükseldi. Siren seslerinin yükselmesi ile uçaktan tahliye edilen Scholz, sığınağa götürüldü. Uçakta bulundan diğer kişiler ise havaalanında yere yatarak önlem aldı.

Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Al Ahli Arab Hastanesi’ne gerçekleştirdiği hava saldırısına yanıt olarak Tel Aviv’e roket saldırısı düzenledi.

Tel Avivde siren sesleri Almanya Başbakanı sığınağa gitti

ORTAK BASIN TOPLANTISINDA KONUŞMUŞTU

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İsrail'in Başbakanı Netanyahu ortak basında toplantısında konuşmuştu. Scholz burada yaptığı açıklamada, "İsrail'in içinde bulunduğu bu zor dönemde bugün burada şunu söylemek çok önemli. Almanya'nın tarihi ve Holokost'ta taşıdığı sorumluluk, İsrail'in güvenliğini ve varlığını sürdürmemizi gerektiriyor" dedi.
Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarını kınayan Scholz, İsrail'in uluslararası hukuka göre halkını koruma hakkı ve yükümlülüğü olduğunu belirtti. Hamas tarafından esir alınanlar arasında Almanların da bulunduğunu belirten Scholz, tüm rehinelerin serbest bırakılması için çalışılacağını aktardı.

Haberin Devamı

Hamas ve İsrail arasındaki çatışmaların başka yerlere sıçramaması için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Scholz, "Tüm aktörleri bu çatışmaya karışmamaları konusunda uyarıyorum" ifadelerini kullanarak, Almanya'nın bu mesajın net olduğunu belirtmek için diplomatik temaslarda bulunduğunu açıkladı.

SCHOLZ, MISIR’I ZİYARET EDECEK

Almanya'nın Gazze Şeridi’ndeki insani duruma kayıtsız kalmadığını ifade eden Scholz, kendisinin ve Netanyahu'nun Gazze'deki insani durumun "iyileştirilmesi" konusunu ele aldıklarını belirtti. İsrail'den Mısır'a gideceğini aktaran Scholz, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bölgedeki durumu ve insani konuları ele alacaklarını aktardı. Almanya'da antisemitizmin yeri olmadığını vurgulayan Scholz, Almanya'daki Yahudi kurumlarını koruma sözü verdi.