Dünya TRT Arabi kameramanı ağır yaralı

TRT Arabi kameramanı ağır yaralı

13.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na gerçekleştirdiği saldırı sonucu TRT Arabi kameramanı Sami Şahada ağır yaralandı, bir ayağı ampute edildi.

TRT Arabi kameramanı ağır yaralı

TRT Arabi muhabiri Sami Berhum’un ise yara almadan kurtulduğu aktarıldı. İsrail’in Nuseyrat Mülteci Kampına düzenlediği saldırılarda yaralanan en az 70 kişinin kamptaki El Avda Hastanesi’ne getirildiği öğrenildi. Söz konusu saldırıya ise Türkiye’den büyük tepki geldi. 

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Her geçen gün artan İsrail vahşeti karşısında mazlumun yanında yer alarak hakikati savunmaya devam edeceğiz. İsrail’in Gazze’de sürdürmüş olduğu katliam, bütün insanlık için yüz karası olmaya devam ediyor. Bu insanlık suçuna karşı sessiz kalan uluslararası toplumun sesini yükseltmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İsrail, basın mensuplarına saldırılarla insanlığa karşı suçlarını örtemeyecek. Uluslararası basını ve basın özgürlüğünün bayraktarlığı yapanları bu suçları görmeye ve tavır almaya davet ediyoruz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gazze Şeridi’nde Filistinlileri acımasızca katleden İsrail ordusunun, bölgedeki insani durumu dünya gündemine taşıyan basın mensuplarını hedef almasını bir kez daha lanetliyoruz.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Bu bir terördür. Bu terörün durması, Batı dünyasının bir an evvel bu vahşete karşı çıkması gerekmektedir. İsrail katliamlarının görünmemesi için gazetecileri hedef almakta, basın özgürlüğüne saldırmaktadır. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: Gazze’deki Nuseyrat kampında TRT Arapça ekibine yapılan alçak İsrail saldırısını kınıyorum. Gerçeğin sesi susturulamaz. 

Özel TRT Genel Müdürü’nü aradı

CHP Genel Başkanı Özgün Özel, dün TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’yı telefonla arayarak, saldırıda yaralanan TRT çalışanları hakkında bilgi aldı. Özel görüşmede, yaralanan TRT kameramanı Sami Şehade ve TRT muhabiri Sami Berhum için geçmiş olsun dileklerini iletti.