Dünya Trump’a iki kötü haber!

Trump’a iki kötü haber!

27.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin iç siyasetindeki konular açısından sıkıntılı günler geçiren ABD Başkanı Donald Trump’a Senato ve Temsilciler Meclisi’nden iki haber geldi.

Trump’a iki kötü haber

ABD Senatosu’nda, Cumhuriyetçi senatörlerin, “Obamacare” olarak bilinen sağlık reformunun iptaline yönelik sunduğu ilk yasa tasarısı reddedildi. Senato Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 60 oya ihtiyacı olan tasarı, 57 hayır oyuna karşı 43 evet oyu alarak kabul edilmedi. 100 sandalyeli Senato’da 52 temsilcisi olan Cumhuriyetçi Parti’den 9 senatörün de aleyhte oy verdiği tasarı, Senato Genel Kurulu’nun yeni sağlık reformu tartışmalarına açılmasının ardından oylanan ilk yasa tasarısı olma özelliğini taşıyordu. Cumhuriyetçi senatörlerin bazı değişikliklerle Obamacare’in iptali ve değiştirilmesi için girişimlerde bulunması bekleniyor.
Öte yandan ABD’nin Rusya, İran ve Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uygulamasını öngören ve Trump’ın olumsuz baktığı tasarı, Temsilciler Meclisi’nde ezici üstünlükle kabul edildi. Tasarıya göre Trump yönetiminin Rusya’ya mevcut yaptırımları hafifletmeden veya kaldırmadan önce Kongre onayını alması gerekecek. Yasa tasarısının özellikle Trump’ın Rusya ile ilişkilerindeki alanını daraltacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı