Dünya Trump ilk kez kabul etti

Trump ilk kez kabul etti

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, oğlu Donald Trump Jr’ın, 2016 yılı Haziran ayında “bir rakiple ilgili bilgi almak” için Rus avukatla görüştüğünü ilk kez kabul etti.

Trump ilk kez kabul etti

Trump, “Washington Post”, “CNN” ve “Associated Press”in, ABD Başkanı’nın 2016 yılındaki bu görüşme nedeniyle endişeli olduğu haberini yayınlaması üzerine önceki gün Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Harika oğlum Donald’ın, Trump Tower’daki görüşmesinden ötürü endişeli olduğum yalan habercilik, tamamen uydurma” ifadesini kullandı. ABD Başkanı, paylaşımında, bilgisi dahilindeki görüşmenin bir rakiple ilgili bilgi almak için yapılan meşru ve siyasete uygun bir toplantı olduğunu belirtti. Trump böylece oğlunun Natalia Veselnitskaya ile görüşmesiyle ilgili en net açıklamasını yaptı ve ilk kez Hillary Clinton hakkında bilgi almak için toplantının gerçekleştiğini doğruladı.

Haberin Devamı

Trump Jr, ilk kez “New York Times” gazetesinin yazdığı bu görüşmeyle ilgili önce Veselnitskaya ile daha çok Amerikalıların Rus çocukları evlat edinmesine yönelik askıya alınan program hakkında konuştuklarını açıklamıştı. Trump Jr, daha sonra Clinton’a zarar verecek bilgi verileceği önerisi üzerine görüşmeyi kabul ettiğini belirtmişti.

Trump’ın son tweeti, Trump cephesinden daha önce yapılan açıklamalarla çelişiyor. ABD medyası daha önce yaptığı haberlerde, Başkan Trump’ın görüşmeden haberi olduğunu iddia etmiş, bu iddia Trump tarafından yalanlanmıştı. ABD’li yorumcular Trump’ın, görüşmenin Clinton hakkında bilgi toplamak için yapıldığını kabul etmesinin, daha önceki açıklamanın aldatıcı olduğunu gösterdiğini söylüyor. 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi iddialarına ilişkin Senato Adalet Komitesi’nin ve Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’ın yürüttüğü soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmayı “siyasi cadı avı” olarak nitelendiren Trump, iddiaları reddediyor.