Dünya Türk Yardım Heyeti, Gazze’de

Türk Yardım Heyeti, Gazze’de

26.01.2009 - 17:13 | Son Güncellenme:

.

Türk Yardım Heyeti, Gazze’de

Filistinlilere yardım etmek için yola çıkan, ancak Mısır yetkililerince Refah Sınır Kapısında 5 gün bekletilen Türk heyeti, bugün Gazze Şeridine girdi.
Aralarında eski AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz’ün de bulunduğu doktorlardan oluşan 10 kişilik heyet, yaralıların tedavisine başladı.
AA muhabirinin telefonla ulaştığı Süleyman Gündüz, Mısır yetkilileri tarafından Gazze’ye geçişlerine izin verilmemesi nedeniyle Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliğinin girişimleri sonucu gerekli iznin dün verildiğini belirterek, İsrail’in saldırıda bulunacağı ihbarı üzerine bir gece daha sınırda bekletildiklerini anlattı.
Refah Sınır Kapısında 5 gün bekletilmeleri nedeniyle 30 kişilik heyetten 20’sinin dün Türkiye’ye döndüğünü kaydeden Gündüz, Yeryüzü Doktorları Derneği üyesi doktorlarla beraber Gazze’ye bu sabah giriş yaptıklarını bildirdi.

"GIDA, İLAÇ VE BARINAĞA İHTİYAÇ VAR"
Gazze’deki El Şifa Hastanesinde İsrail saldırıları sonucu yaralananların tedavisine yardımcı olmaya başladıklarını belirten Gündüz, "Yorulmuş olan Gazze’li doktorların yükünü hafifletmeye çalışıyoruz" dedi.
Filistin halkının moralinin çok yüksek olduğunu belirten Gündüz, Gazze’de çok canlı ve dinamik bir hayatın bulunduğunu ifade etti.
Gündüz, "Gazze halkında, uluslararası dayanışmanın verdiği memnuniyet var; Türkiye’nin duyarlılığından çok memnunlar. Sokaklar halen İsrail’in yıkmış olduğu binalarla dolu. Buradaki enkazın kaldırılması ve yaraların sarılması gerekiyor. Burada enkazın kaldırılması için gerekli iş makinesi dahi yok. Gazze halkının gıda, ilaç ve barınağa ihtiyacı var. Bütün yardım koridorları sonuna kadar açılmalı" diye konuştu.