Dünya Türkçe konuştu ceza yedi

Türkçe konuştu ceza yedi

11.05.2013 - 14:10 | Son Güncellenme:

.

Türkçe konuştu ceza yedi

BULGARİSTAN'da seçmenler sandık başına giderek parlamentonun 240 yeni üyesini belirleyecek. Komşudaki seçimlerde üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ülkedeki üçüncü siyasi güç konumunu koruyarak iktidar olmayı hedefliyor. HÖH Lideri Lütfi Mestan Kırcaali'de seçim kampanyanın son mitinginde Türkçe konuştuğu için kinci kez 5 bin Leva para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Bulgaristan'da 6 milyon 890 bin seçmen Pazar günü sandık başına giderek parlamentonun 240 üyesini belirleyecek. Komşudaki seçimlerde üyelerinin çoğunluğunu oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi son mitingini Kırcaali'de yaptı. HÖH Lideri Lütfi Mestan Kırcaali'de toplanan yaklaşık 20 bin soydaşa seslenirken konuşmasına, “İyi akşamlar Kırcaalili kardeşlerim, nasılsınız, bugün HÖH Lideri Lütfi Mestan 5 bin leva ceza kesildi. Çünkü ana dilinde konuşuyormuş. Bunun demokrasi ile ne alakası var. Siz buna razı mısınız. “ diye başladı.

Kırcaali meydanını dolduran binlerce soydaş Türk Lider Mestan'a seçim komisyonunun kestiği ceza nedeniyle tepki gösterdi. Seçimlerde HÖH'ün gücünü arttırarak çıkacağını söyleyen Lütfi Mestan, “Bugün Bulgaristan'da tek bir siyasi güç var. 20-30 bin kişiyi bayrakları altında toplayacak güç Hak ve Özgürlük Hareketi'dir. Burada en az 20 bin kişi var. Milletimin arasında seçmenlerimiz arasında hiçbir bölücülük yok.ödedi.

Haberin Devamı

TARİH AFFETMEZ

Bulgaristan'da yaşayan soydaşların bölmek isteyenlerin olduğuna dikkat çeken HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan, “Siyasi bölünme yoluna çekilenler var. Bunları tarih affetmez. Çünkü her zamankinden çok şimdi birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Önümüzde çok büyük bir hedef var. Partimiz yeniden iktidar ortağı olabilir. Benim tek bir çağrım var. Olan olmuş. Seçim kampanyası süresince 28-29 gün içinde hiçbir siyasi rakibim hakkında kötü konuşmadım. Belki çok sert konuşmuşumdur. Ama hep siyasi konuştum. Kişileri gücendirmedim. Çünkü ben bir demokratım. Biliyorum ki, siyasette farklı, alternatif görüşler olabilir. Ama kim haklı, kim haksız seçmenimiz milletimiz hakem olsun. Ama 12 Mayıs'ta hakem karırını verdikten sonra bunu kabul etmek siyasi kültürümüzün bir borcu olmalıdır. “dedi.

TÜRKİYEDEKİ SOYDAŞLARA MESAJ

Türkiye'de oy kullanacak olan seçmenlere çağrıda bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi Lideri Mütfi Mestan, “Bu güne kadar olan destekleri için çok minnettarım. 23 yıldır hep partimizi desteklediler. Belki bazı konularda yeteri derecede başarılı olamadık. Maalesef bizler azınlık olduğumuzdan bazı stratejik konularda yalnız kalıyoruz. Ama bizde suç olsa bile, ben özür dileyebilecek bir parti lideriyim. Partimizin gücü geçmişlerdeki olumsuzluklardan bile ders çıkarabilen parti biziz. Bu kez de partimize destek versinler. Bölücülere şans tanımasınlar, birliğimizi koruyalım. Eminim ki seçimlerde çok iyi başarıya ulaşacağız. Çok daha güçlü pozisyonda meclise gireceğiz. “diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİNCİ CEZA

Bulgaristan'ın Sliven kentinde yaptığı konuşmada Türkçe konuştuğu için seçim komisyon tarafından 5 bin leva para cezasına çarptırılan HÖH Lideri Lütfi Mestan, Kırcaali mitinginde de Türkçe konuşunda bir kez daha 5 bin leva para cezasına çarptırıldı.

ŞENLİK GİBİ MİTİNG

Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Kırcaali mitinginde Genel Başkan Lütfi Mestan'ın konuşması ve milletvekili adaylarının tanıtılmasından önce sanatçılar sahneye çıkarak Türçe türküler söyledi. Bulgaristan'ın tanınmış pop sanatçıları ve dans grupları gösteri yaptı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE DE OY VERİLECEK

Bulgaristan'da Pazar günü yapılacak seçimlerde Türkiye'de de soydaşlar oy kullanacak. Edirne, Kırklareli, Bursa, İzmir, Ankara gibi illerde ülkemizde yaşayan yaklaşık 100 bin soydaşın oy vermesi bekleniyor. Bulgaristan seçimleri için Türkiye'nin yanında 56 ülkede seçmenler açılan sandıklarda oylarını kullanibilecek.