Dünya Türkiye’den Avrupa’ya giden göçmen sayısı arttı

Türkiye’den Avrupa’ya giden göçmen sayısı arttı

02.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler, AB ile Türkiye’nin Ege’yi geçen mülteci sayısının azaltılmasına dair anlaşmaya varmasına rağmen, bu rakamın yaz aylarına oranla arttığını açıkladı

Türkiye’den Avrupa’ya giden göçmen sayısı arttı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), 2016’nın ilk ayında 58 bin 600 mültecinin Türkiye üzerinden Yunanistan’a gittiğini açıkladı. BMMYK, Temmuz 2015’de Türkiye’den Yunanistan’a bir ayda varan mülteci sayısının 55 bin olduğunu hatırlatarak, kötü hava koşullarına rağmen Ege Denizi üzerinden tehlikeli deniz yolculuğuyla Avrupa’ya varan mülteci sayısının azalmadığını söyledi. Türkiye ile Avrupa Birliği (AB), Yunanistan’a geçen mültecilerin engellenmesi konusunda geçen yılın sonunda bir anlaşma imzalamıştı.

Haberin Devamı

Türkiye’den Avrupa’ya giden göçmen sayısı arttı
Vizesiz seyahat mümkün

Öte yandan Avusturya’nın ORF kanalına konuşan Avrupa Komisyonu’nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakarelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Türkiye’nin Avrupa’ya gelen mültecileri ülkeye geri kabul etmesi durumunda, önümüzdeki aylarda Türk vatandaşlarının Avrupa’ya vizesiz seyahat edebileceğini söyledi. Hahn, Türkiye’nin AB’nin söz verdiği 3 milyar dolara ek olarak 2 milyar dolar ödeme istediği iddiası için, AB’nin 3 milyar eurodan fazla bir ödeme yapmayacağını söyledi.

Almanya’da koalisyon ortağı Hıristiyan Sosyal Birliği’nden (CSU) milletvekili Stephan Mayer ise, Türkiye’nin Kuzey Afrika ülkeleri Fas, Tunus ve Cezayir’e vize uygulamasını talep etti. Mayer, Kuzey Afrika ülkelerinden gelen ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmek isteyen mülteci sayısının arttığına dikkat çekti.