Dünya Tüyler ürperten bebek detayı! 'Aramızda gezen şeytan'ın sırrı çözülüyor

Tüyler ürperten bebek detayı! 'Aramızda gezen şeytan'ın sırrı çözülüyor

17.07.2023 - 07:09 | Son Güncellenme:

Çöpe atılmış bir pizza kutusundan alınan DNA örneği, yıllardır gizemi çözülemeyen cinayetleri aydınlattı. 59 yaşındaki mimarın çocukluk evinde inceleme başlatan polis ise bir vitrin içinde buldukları ürkütücü bebek karşısında şaşkına döndü.

Tüyler ürperten bebek detayı Aramızda gezen şeytanın sırrı çözülüyor

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Eve adımlarını attıklarında gördükleri manzara karşısında dehşete düştüler. Kedi mamaları, çerçeveli resimler, boş bavullar ve her göreni şaşkınlığa sürükleyecek bir sürü eşya adeta iç içe geçmişti bu evde. Polis, 2010'lu yıllarda ülkeyi dehşete sürükleyen bir seri cinayet hadisesini aydınlatmayı başarsa da seri katilin karakterine dair önemli ipuçları toplamaları gerekiyordu. Seri katilin doğup büyüdüğü eve baskın düzenleyen polis, gözlerine çarpan eşyaları tek tek incelerken gözlerine çarpan bir detayla adeta şoka girdi. Bir cam vitrin içindeki bu eşya, katilin doğup büyüdüğü evde onları yalnızca şaşırtmakla kalmamış aynı zamanda tepeden tırnağa ürkütmüştü.

Haberin Devamı

Tüyler ürperten bebek detayı Aramızda gezen şeytanın sırrı çözülüyor

ABD'nin New York eyaletine bağlı Long Island Adası, 90'lı yılların ortalarından beri kötü şöhretli bir seri cinayet olayıyla sarsıldı. 1996'dan 2011 yılına kadar devam eden cinayetlerde tam 15 yıl boyunca 18'e yakın kişi vahşi bir şekilde öldürüldü, yaşanan cinayetler 'Gilgo Sahili Cinayetleri' olarak adlandırıldı. Halk arasında büyük bir korkuya neden olan cinayetlerdeki sır perdesi üzerine araştırmalarını sürdüren polis ise önemli bir başarıya imza atarak olayla ilgili herkesi şaşırtan bir tutuklamaya imza attı. 2011'deki son cinayetin üzerinden tam 12 yıl geçtikten sonra cinayetlerle ilgili ilk tutuklama geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Tutuklanan bu kişinin kimliği ise ülkeyi bir kez daha şaşkınlığa sürükledi.

Haberin Devamı

TAM 13 YIL SONRA İPUCU BULUNDU

Cinayetlerle ilgili tutuklanan kişi 59 yaşındaki bir adamdı. İki çocuk babası olan bu adam evliydi ve ünlü bir firmada mimar olarak çalışıyordu. Dışarıdan bakıldığında birçok kişide saygı uyandıran, herkes gibi normal bir görüntüye sahip olan Rex Heuermann, özellikle 'Gilgo Dörtlüsü' olarak bilinen 24 yaşındaki Melissa Barthelemy, 22 yaşındaki Megan Waterman, 27 yaşındaki Amber Lynn Costello ve 25 yaşındaki Maureen Brainard-Barnes'ı öldürmekle suçlanıyordu. 2010'lu yıllarda işlenen bu cinayetlerde 4 kadının cansız bedeni sadece birkaç gün arayla çuvala sarılı bir halde bulunmuş, Long Island'da 1996'dan 2010 yılına kadar geçen 14 yıllık süre zarfında günden güne azalan korku ve panik havası bir kez daha en derinden hissedilmeye başlanmıştı. Ancak yıllardır özellikle de basında geniş yer bulan bu katille ilgili herhangi bir ipucu bulunamamıştı. Tam 13 yıl boyunca seri cinayetlere dair bir ipucu bulmaya çalışan polisin çabası geçtiğimiz günlerde sonuç verdi.

Tüyler ürperten bebek detayı Aramızda gezen şeytanın sırrı çözülüyor

ÇÖPE ATTIĞI PİZZA KUTULARINDAN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

59 yaşındaki mimar Rex Heuermann, bir zaman önce polisin radarına takıldı. Polis memurları onu uzun bir süre takip etti, gittiği her yerde ve attığı her adımda onu izledi. Sahte kimlik bulundurmaktan kullan-at telefonlar kullanmaya birçok şüpheli harekete imza atan Heuermann'ın 'baş şüpheli' olarak adlandırılmasına sebep olan şey ise bir pizza kutusuydu.

Haberin Devamı

Çöpe attığı pizza kutularından alınan DNA örnekleri, polis için yeterliydi. Zanlının DNA'sı, kurbanlardan üçünün vücudunda bulundu. Üstelik birinin vücudunda Heuermann'ın saç teli dahi vardı. 

'ARAMIZDA GEZEN BİR ŞEYTAN'

Rex Heuermann'ın geçen perşembe günü New York'taki şehir merkezinde bulunan ofisinden polis merkezine götürülmesi basına yansıdığında herkes büyük bir şaşkınlık içindeydi. Dışarıdan bakıldığında kusursuz bir hayatı olduğu düşünülen, evli ve iki çocuk babası bir adam gerçekten yıllardır özellikle de 20'li yaşlarındaki birçok kişiyi hayattan kopartan acımasız bir katil olabilir miydi? Suffolk İlçe Bölge Savcısı Ray Tierney, gazetecilere verdiği demeçte, polislerin Heuermann'ı geçen yıldan beri gözetim altında tuttuğunu ve ancak yeniden saldırma ihtimaline karşılık kamu güvenliğini sağlamak adına tutuklama kararı verdiklerini duyurdu. Suffolk Emniyet Müdürü Rodney Harrison ise Heuermann için "Aramızda gezen bir şeytan o... Aileleri yıkan bir vahşi" diye konuştu.

KEDİ MAMALARI, BOŞ BAVULLAR, ÇERÇEVELİ RESİMLER...

Heuermann, cinayetlerin baş şüphelisi olarak polis merkezine götürülüp sorgulanmaya başladı. Bu esnada ekipler ise ona dair başka ipuçları arama peşindeydi. Bir seri katil olduğunun düşünülmesi aynı zamanda onun tuhaf ve sıra dışı huylara sahip anlamına da geliyor olabilirdi. Bunun için Long Island'ın güney kıyısındaki bir ev, ekiplere tüm cevapları verebilirdi. Massapequa Park'taki bu evde doğup büyüyen Heuermann'ın evine doğru yol alan yetkililer kendilerinden emindi. Ürkütücü olan bu evden içeri giren ekipler karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Her tarafta eşya vardı ve neredeyse hiçbirinin birbiriyle ilgisi yoktu. Kedi mamaları, çerçeveli resimler, mavi bidonlar, boş bavullar ve diğer birçok birbiriyle alakasız eşya yan yana evden içeri adım atanları karşılıyordu. Biraz daha detaya inildiğinde ise herkesi şaşkınlığa sürükleyecek bir eşya ile karşılaşıldı.

Haberin Devamı

Tüyler ürperten bebek detayı Aramızda gezen şeytanın sırrı çözülüyor

ÜRKÜTÜCÜ DETAY KAFALARI KARIŞTIRDI

Cam bir vitrinin içindeki bir eşya, dehşete düşmüş gözlerle evde Heuermann'ın karakterine dair bir ipucu arayan polisleri hem memnun etti hem de büyük bir korkuya kapılmalarına sebep oldu. Heuermann'ın evindeki eşyalar arasında tuhaf ve şaşırtıcı olanları dışarı çıkartan polis, cam vitrinin içindeki küçük bir çocuk büyüklüğündeki antika bir oyuncak bebeği de özenli bir şekilde polis merkezine götürmek için dikkatlice araca bindirdi. Hem şaşkındılar hem de gördükleri antika oyuncak bebek karşısında ürkmüşlerdi. Bebeğin sarı renkli ince saçları, kırmızı bir kıyafeti vardı. Örgülü saçlarında kırmızı bir fiyonk takılmış olan bu bebek, ahşap çerçeveli bir vitrin içindeydi. Bebeğin vitrin içinde özellikle muhafaza edilmiş, korkutucu ve ürkütücü yüz ifadesi ise evdeki diğer eşyalar arasında en dikkat çekici detaydı.

Haberin Devamı

Bebeğin görevliler tarafından cam vitrin içinde polis merkezine götürülmek için arabaya götürüdüğü görüntü basına yansıdıktan sonra adeta sosyal medya karıştı. İnfial yaratan bu görüntü birçok sosyal medya kullanıcısını dehşete düşürdü. Heuermann her ne kadar avukatına "Ben masumum" dese de çocukluğunu geçirdiği evde polisin rastladığı sıra dışı eşyalar ve hem başarılı bir iş insanı hem de kusursuz bir baba ve eş profili çizmesi, Heuermann'ı sosyal medya kullanıcıları tarafından suçlu bulmaya yetti.

Ancak Heuermann hakkında henüz bir karar verilmiş değil. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacağı duyurulan Rex Heuermann'ın suçlu bulunması halinde hayatının geri kalanını en iyi ihtimalle hapiste geçirmesi bekleniyor. Bir katilin psikolojisini anlamaya çalışan polisiye ve gerilim hayranları ise gerçeklerin yıllar sonra tek tek ortaya çıkmasını şimdiden sabırsızlıkla bekliyor.