Dünya Twitter kullanıcı bilgileri sızdırıldı

Twitter kullanıcı bilgileri sızdırıldı

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milyarder Elon Musk’ın satın alımının ardından Twitter cephesinde sular durulmazken, bu kez de platformdaki 5.4 milyondan fazla kullanıcının bilgilerinin sızdırıldığı iddia edildi.

Twitter kullanıcı bilgileri sızdırıldı

Siber güvenlik  şirketi Habitu8’in kurucusu Chad Loder, Twitter’da 5.4 milyondan fazla kullanıcının telefon numaralarını, e-posta adreslerini ve Twitter kimliklerini içeren bilgilerinin Dark Web’e (karanlık ağ) sızdırıldığını iddia etti. Bu açıklamasının ardından Loder’ın Twitter hesabı kapatılırken, bazı kullanıcılar sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk’ın “Twitter güvenliğinin ne kadar zayıf olduğunu ifşa ettiği için Loder’ı yasakladığını” öne sürdü. Twitter’ın bu sızıntıyı örtbas etmeye çalıştığı belirtilirken Loder, saldırının Avrupa Birliği ve ABD’deki kullanıcıları etkilediğini söyledi. Teknoloji haberlerini içeren internet sitesi Bleeping Computer ise kullanıcı verilerinin ilk olarak temmuz ayında 30 bin dolarlık bir fiyat etiketiyle bir bilgisayar korsanlığı forumunda yayınlandığını, ancak daha sonra hacker’ların bu bilgileri ücretsiz olarak sunmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

İfade özgürlüğü dosyası

Yaptığı açıklamalarla dünya gündeminde ses getiren Twitter’ın sahibi Elon Musk, platformdaki son paylaşımlarında şirketin “ifade özgürlüğünü kısıtlanmasına” dair dosyalarının yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Eleştirmenler bir süredir Twitter’ı hangi hesapların neden sansürlendiği veya askıya alındığı konusunda adil olmadığı konusunda eleştirirken, Musk yaptığı açıklamada, “Özgür konuşmanın bastırılmasına ilişkin Twitter dosyaları yakında Twitter’da yayınlanacak. Kamu gerçekte ne olduğunu bilmeyi hak ediyor” ifadesini kullandı. Öte yandan, Musk, teknoloji devi Apple’ın bir sebep göstermeden Twitter’ı App Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini iddia etti. Ayrıca, Apple’ın Twitter’da reklam vermeyi neredeyse tamamen durdurduğunu da öne süren Musk, paylaştığı bir tweet’te ise Apple’ın CEO’su Tim Cook’u etiketleyerek “Neler oluyor?” diye sordu.