Dünya Uçağa roketatar 49 askeri öldürdü

Uçağa roketatar 49 askeri öldürdü

15.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya yanlıları Luhansk’ta askeri uçağı roketatarlarla düşürdü. 49 askerin öldüğü olayın, ABD’nin “Rusya Ukrayna’ya silah yolluyor” açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti

Uçağa roketatar 49 askeri öldürdü

Ukrayna’da Rus yanlısı ayrılıkçılar, Luhansk’ta askeri nakliye uçağını düşürdü. Saldırıda uçakta bulunan 49 asker hayatını kaybetti. Luhansk havaalanına doğru inişe geçen askeri malzeme ve personel taşıyan uçağa, ayrılıkçılar tarafından roketatar ve ağır silahlarla ateş açıldı. Dünyanın en büyük nakliye uçağı olan IL-76’ya düzenlenen saldırının ABD’nin, “Rusya Ukrayna’ya tank ve silah yolluyor” açıklamasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.
Havaalanına iniş yapmak üzereyken vurulan IL - 76 tipi nakliye uçağındaki 49 askerin yaşamını yitirdiğini kaydeden Selezniov, bunun operasyonlar süresince Ukrayna ordusunca verilen en büyük kayıp olduğunu belirtti. Selezniov, Luhansk’ta havaalanının ordunun, kentin büyük bölümünün ise Rusya yanlısı ayrılıkçıların elinde olduğu bilgisini verdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise, saldırıya karşı isyancılara uygun bir yanıt verileceğini söyledi. Poroşenko, “Bu terör saldırısına katılanlar cezalandırılacak. Ukrayna’nın barışa ihtiyacı var” dedi.

‘Rusya tank yolladı’
ABD Dışişleri Bakanlığı saldırıdan saatler önce Rusya’nın Ukrayna’daki ayrılıkçılara tank ve ağır silahlar gönderdiğinin onaylandığını ifade etti. Bakanlık bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Konu hakkında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, Rus tanklarının Ukrayna sınırını geçtiğini söyledi. Harf, 3 T-64 tank ve diğer askeri araçların yanı sıra birçok BM-21 roketatarın Ukrayna sınırını geçtiğine yönelik iddiaları doğruladı. Bakanlık sözcüsü, “Rusya, Ukrayna’daki krizi hafifletmede başarısız olması durumunda ekstra bedellerle karşılaşacak” dedi. Harf ayrıca, Rusya’nın bu tankların Ukraynalı güçlerden ele geçirildiğini iddia edeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Poroşenko’ya bomba
Ukrayna’da cumhurbaşkanlığı sarayının önünde bomba bulundu. Ukraynalı yetkililer, Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun konutunun önünde gece geç saatlerde bir bomba bulunduğunu açıkladı. Fransa merkezli haber ajansı AFP’ye ismini vermeden konuşan bir kaynak, “Bomba, konuta araçların girdiği kapının önünde bulundu. İçerisinde beş el bombası ve bir kilo metal vida vardı” dedi. Bomba kimseye zarar vermeden imha edildi.

Uçağa roketatar 49 askeri öldürdü

Rus yanlıları 49 kişiye mezar olan
Ukrayna uçağını roketatarla düşürdü.