Dünya Ukrayna’da kan nakil merkezi vuruldu

Ukrayna’da kan nakil merkezi vuruldu

07.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın, Harkov bölgesindeki bir kan nakli merkezini hedef aldığını açıkladı.

Ukrayna’da kan nakil merkezi vuruldu

Harkov’a bağlı Kupiansk kasabasındaki saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu belirten Zelenskiy, saldırıyı “savaş suçu” olarak nitelendirdi. Söz konusu saldırı, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Karadeniz’deki gemilere yönelik İHA saldırılarının ardından misilleme uyarısında bulunması sonrası düzenlenirken, Batı Ukrayna’daki önemli bir hava üssünün de Rus saldırısının hedefi olduğu bildirildi. Harkov ve Rusya kontrolündeki Donetsk şehrinde gerçekleştirilen karşılıklı hava saldırılarında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Kırım’ı Ukrayna’nın Rus işgali altındaki Herson kentine bağlayan kritik köprülerde dün çok sayıda patlama meydana geldi. Rusya’nın görevlendirdiği Hersonlu yetkili, Ukrayna’nın Chonhar köprüsüne 12 füze ateşlediğini ve 9’unun düşürüldüğünü söyledi. Kırım’ın doğu kıyısında yer alan Arabat Spit ile Ukrayna’nın Henichesk kentini birbirine bağlayan bir köprünün de saldırının hedefi olduğu belirtildi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki “Anavatan Heykeli”ne eski Sovyetler Birliği armasının yerine Ukrayna arması yerleştirildi. Heykelin adının da “Ana Ukrayna” olarak değişeceği açıklandı.