Dünya Ukraynalı mülteci kadın 10 günde tepetaklak etti! Evine eşya alacak parası yok

Ukraynalı mülteci kadın 10 günde tepetaklak etti! Evine eşya alacak parası yok

18.07.2022 - 12:48 | Son Güncellenme:

Rusya-Ukrayna savaşından kaçan Ukraynalı mülteci kadın, geçtiğimiz haftalarda İngiltere'de bir ailenin evine sığındı. Ukraynalı kadını evlerine alan ailenin 10 günde hayatları tepetaklak oldu. Çiftin art arda yaptığı açıklamalar olay yaratırken, Tony Garnett'in ilişkisi yüzünden işsiz kaldığını ve yaşadığı zorlukları anlattı.

Ukraynalı mülteci kadın 10 günde tepetaklak etti Evine eşya alacak parası yok

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - İngiltere'nin Batı Yorkshire bölgesindeki Bradford şehrinde yaşayan 29 yaşındaki güvenlik görevlisi Tony Garnett, hükümetin Ukraynalı mültecilere yönelik uyguladığı planın bir parçası olmak ve mültecilere ev sahipliği yapmak için resmi makamlara başvuruda bulundu. Ukraynalıların sığınacak ev aradıkları bir Facebook grubuna dahil olan Garnett, hayatını değiştiren kadınla bu platformda tanıştı. Karşısındaki kadın henüz 22 yaşındaki Sofiia Karkadym'dı. Karkadym, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra Lviv'deki evinden kaçıp İngiltere'ye gelmişti. Genç kadın kısa bir süre içinde Tony Garnett ve Garnett'ın birlikte yaşadığı Lorna ve kızlarıyla birlikte Bradford şehrindeki evde yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Ukraynalı mülteci kadın 10 günde tepetaklak etti Evine eşya alacak parası yok

Slovakça bilen evin babası Tony Garnett, bu dilin Ukrayna diline benzerliğinden ötürü Sofiia ile rahatlıkla anlaşabiliyordu. Ancak sorun büyüktü çünkü birlikte yaşadığı Lorna, ikilinin arasındaki diyalogları asla anlayamıyordu. Birlikte geç vakitlere kadar televizyon izleyen ve spor salonuna giden ikilinin arasındaki ilişki giderek karmaşık bir hal aldı. Birkaç gün içinde Tony Garnett ve Sofiia Karkadym arasındaki ilişkiyi fark eden Lorna duruma el attı ve Sofiia'nın kendine kalacak başka bir yer bulması gerektiğini söyledi. Ukraynalı kadın ile ilişkisi giderek derinleşen Tony Garnett ise bu duruma karşı çıkarak Lorna'ya, "O gidiyorsa ben de gidiyorum" resti çekti. Tony daha birkaç gün önce hayatlarına giren biri için bu şekilde rest çekince Lorna duydukları karşısında büyük bir şok yaşadı.

Haberin Devamı

Tony Garnett ve Sofiia Karkadym birlikte evden ayrıldılar. Bu ilişkinin planlı bir ilişki olmadığını birçok kez vurgulayan Tony Garnett, Lorna'ya yaptığı bu haksızlık için üzgün olduğunu dile getirdi. İngiltere merkezli The Sun gazetesine konuşan Lorna Garnett ise durumla ilgili Sofiia Karkadym'ın gözünün en başından beri Tony'de olduğunu, genç kadının çocuklarının babasını elinden aldığına inandığını söyledi. Lorna Garnett, "Birine başını sokacak bir çatı vermenin doğru olduğuna karar verdim. Sofiia'yı evimize aldık ve onu evime aldığım için bana karşılık olarak bunları yaptı" dedi.

Ukraynalı mülteci kadın 10 günde tepetaklak etti Evine eşya alacak parası yok

'ÇOCUKLARIMI GÖREMİYORUM'

10 yıllık ilişkileri sadece 10 gün içinde sona erdikten sonra Tony Garnett ise kendini kötü hissettiğini söyleyerek, "Bunu yapmak için asla yola çıkmadık, planlı değildi ve kimseyi incitmek istemedik" açıklamasında bulundu. Bradford'daki aile evlerine aldıkları Ukraynalı mülteci için eşini ve iki çocuğunu terk eden Tony Garnett, sevgilisi ve kendisinin uğradığı tacize karşı isyan etti. Hakkındaki 'canavar aile babası' iddialarıyla ilgili YorkshireLive'a konuşan Tony Garnett, "Ben ve Sofiia harika bir iş çıkarıyoruz" ifadesini kullandı. Şimdilerde İngiltere'nin Bradford şehrinde birlikte bir ev kiraladıklarını ve mutlu olduklarını söyleyen Tony, üzüldüğü tek şeyin çocukları olduğunu ve onları göremediğini dile getirdi. Gerçek hikayeyi bilen kişilerin kendisini hiçbir şekilde yargılamadığının altını çizen Tony, sevgilisinin taciz edildiğini, insanların ona 'yuva yıkan kadın' olarak baktıklarını hatta sınır dışı edilmesi için dilekçeler verdiklerini bile söyledi. 

YENİDEN BABA OLMAK İSTİYOR AMA...

Bütün bu yaşananlar üzerine 10 yıldır birlikte olduğu kadını yeni tanıdığı sevgilisi için terk eden 29 yaşındaki iki çocuk babası evlenmek ve yeniden çocuk sahibi olmak istediğini söyledi. MailOnline'a röportaj veren Tony, Sofiia Karkadym'i göstererek, "Bu güzel kadına evlenme teklif etmek istiyorum" dedi. Sofia da buna, "Hayatımızı birlikte planlıyoruz ve ben anne olmak istiyorum" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Tony, iki çocuğunun annesinden ayrılmasının nedeninin Sofiia'nın hayatına girişi olmadığını vurgulayarak, "Lorna ve ben pek iyi geçinmiyorduk. Hiç evlenmedik çünkü istemiyordum. Birlikte çocuklarımızın ebeveyni olarak yaşıyorduk. Daha fazla çocuk sahibi olmak istemediğim için de 20'li yaşlarımın ortalarında olmama rağmen vazektomi (sperm kanallarının kesilmesi, bağlanması veya mühürlenmesi ile uygulanan cerrahi bir doğum kontrol yöntemi) yaptırdım" itirafında bulundu. Ancak Sofiia ile tanıştıktan sonra bu kararından pişman olduğunu söyleyen Tony Garnett, gerçekten yeniden baba olmak istediğinin bir kez daha altını çizdi.

Ukraynalı mülteci kadın 10 günde tepetaklak etti Evine eşya alacak parası yok

PAPARAZZİLER YÜZÜNDEN İŞİNİ KAYBETTİ

Ancak sansasyon yaratan bu açıklamalar Tony'nin başına bela olmuş durumda. Yeni ilişkisinin yarattığı durum medyada büyük yankı bulan Tony uzun zamandır işsiz. "Sofia ile birlikte geçinmeye ve hayatta kalmaya çalışıyorum" diyerek şunları söyledi: "Neyin doğru olduğunu biliyorum. Eskiden çok güzel bir işim vardı. Kendimi buna adadım, bazen haftada 80 saatten fazla çalıştım. Şu andan itibaren Sofia benim önceliğim. Bakımıma ihtiyacı var."

Haberin Devamı

Garnett, Sofiia'nın Ukrayna'dan İngiltere'ye gelirken Almanya'da bir göz enfeksiyonu geçirdiğini, şimdilerde İngiltere'de tedavi edildiğini ve gözünün eski haline kavuşması için 6 aya ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

Tony, NHS (Ulusal Sağlık Hizmeti) sözleşmelerini düzenleyen bir firmada çalıştığını ve daha sonra iş yerine gelen gazeteciler ve paparazziler yüzünden işini kaybettiğini söyledi. Şirketi Tony'e, kendisini halkın dikkatini çeken bir figür olarak gördüğünü ve halka açık alanlarda, sosyal medyada bulunmasının bir risk yarattığını belirtti. Şirketin bu uyarılarına karşı Tony, "Ben halka açık bir figür değilim, sadece açık sözlü biriyim" ifadelerini kullandı. "Gazetelerden aldığım ücretlerle yaşadım. Kredi kartlarımı maksimum seviyede kullanıyorum. Ailem de bu aşamada bana yardım etti" diyen Tony şu anda Sofia ile birlikte yaşadığı kiralık eve mobilya bile alamıyor. Tony'nin bundan sonraki planı ise müzik veya televizyon sektöründe komediyle ilgili projelerin içerisinde yer almak. Hatta geçtiğimiz günlerde Sofia ile olan ilişkisini anlattığı 'Ukrayna'dan İngiltere'ye Gelen Yağmur' adlı bir şarkı bile yayınladı.