Dünya Ünlü yıldızdan yaşlı adama ölüm dayağı! Attığı yumruklar kariyerini bitirdi

Ünlü yıldızdan yaşlı adama ölüm dayağı! Attığı yumruklar kariyerini bitirdi

06.10.2022 - 07:02 | Son Güncellenme:

Bir aracın içinde havaalanına gidiyorlardı. Arabayı kayınbiraderi kullanıyor, o ise ön koltukta uçağı kaçırmamak için sık sık cep telefonunun yardımıyla yol durumunu takip ediyordu. Çok geçmeden yolda yaşanacak olaylar ülkesindeki binlerce hayranını şoke edecek, neredeyse 20 ülkede büyük bir sansasyon yaratacaktı.

Ünlü yıldızdan yaşlı adama ölüm dayağı Attığı yumruklar kariyerini bitirdi

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - 10 günlük tatilleri artık sona eriyordu. Ailesiyle birlikte geçirdikleri bu tatil, yoğun iş temposu arasında ona ilaç gibi gelmişti. Miami'de onu hiçbir kimse tanımıyordu belki ama ülkesi Meksika'nın en şöhretli yıldızlarından biriydi. Bir aracın içinde havaalanına gidiyorlardı. Arabayı kayınbiraderi kullanıyor, o ise ön koltukta uçağı kaçırmamak için sık sık cep telefonunun yardımıyla yol durumunu takip ediyordu. Çok geçmeden yolda yaşanacak olaylar ülkesindeki binlerce hayranını şoke edecek, neredeyse bütün Latin Amerika ülkelerinde büyük bir sansasyon yaratacaktı.

Haberin Devamı

Ünlü yıldızdan yaşlı adama ölüm dayağı Attığı yumruklar kariyerini bitirdi

ÜLKENİN EN GÖZDE AKTÖRLERİNDEN BİRİYDİ

31 Mart 2019'da ABD'nin Miami şehrinde kalabalık bir caddede araçlarıyla yol alan Lyle ailesi yaşanacaklardan habersizdi. 10 günlük Miami tatillerinin sonuna gelmişlerdi ve ülkeleri Meksika'ya dönecek olmak onları sevindirse de tatillerinin sonuna yaklaşmış olmalarından ötürü buruklardı. Sık sık tatile çıkamıyorlardı. En büyük nedeni 36 yaşındaki baba Pablo Lyle'ın iş yoğunluğuydu. Haftada neredeyse 6 gün çekimde olan Lyle, ülkenin en popüler ve gözde aktörlerinden biriydi. Çoğunlukla televizyona iş yapıyordu. Pembe dizilerin çok sevildiği Latin Amerika ülkelerinde tanınmış bir Meksikalı oyuncuydu.

Genç yaşına rağmen bugüne kadar 20'ye yakın yapımda görev almış, özellikle son dönemde çektiği birçok dizi 100 bölümü görerek 'Dalya' demiş, evli ve çocuklu olmasına rağmen karizmatik bir aktör olan Lyle'ın yıldızı her geçen gün daha parlamaya başlamıştı. 31 Mart 2019'da yolda başlarına gelecek olaylardan sonra ise Lyle koca Güney Amerika'da adeta 'istenmeyen adam' ilan edilecekti. Havaalanına yetişmeye çalışırken trafiğe takılmaları Lyle ailesinin başına gelecek felaketlerin fitilini ateşlemişti ancak onlar henüz hiçbir şeyin farkında değildi.

ADETA SANSASYON YARATTI

Binecekleri uçağı kaçırmamak için yola erken bir vakitte çıksalar da kalabalık Miami caddelerinden havaalanına ulaşmak hiç de kolay değildi. Aracı aktörün kayınbiraderi Lucas Delfino kullanıyordu. Eşi ve çocukları arka koltukta, kendisi ise ön koltuktaydı. Bir yandan gerilmeye başlayan eşini ve çocuklarını sakinleştirmeye çalışan Pablo Lyle diğer yandan ise elindeki cep telefonunun yardımıyla sıkışık trafikten kurtulmanın yollarını arıyordu. Havaalanı yolculuklarının gergin olmasının önemli bir sebebi daha vardı. Bir araç neredeyse yolculuğun başından beri adeta kendileriyle yarışıyordu.

Haberin Devamı

Ön koltukta oturan Lyle'ın dikkatini çeken bu durum şoför koltuğundaki kayınbiraderinin de durumu fark etmesiyle daha da çok göze batar olmuştu. Küba vatandaşı 63 yaşındaki Juan Ricardo Hernandez'in kullandığı araçla Lyle'ın içinde bulunduğu araç bir kez çarpışma tehlikesi bile geçirmiş, uçaklarını kaçırma telaşı yaşayan Lyle ailesinin bulunduğu araçtaki gerilim giderek artmaya başlamıştı. Diğer araçtaki Kübalı adamın kırmızı ışıkta aracından inip aktörün bulunduğu arabaya yaklaşması ise sansasyon yaratacak olaylara adeta zemin hazırlamıştı.

Ünlü yıldızdan yaşlı adama ölüm dayağı Attığı yumruklar kariyerini bitirdi

HER DETAY KAYIT ALTINA ALINMIŞTI

Aracından inen Kübalı adam, şoför koltuğunda oturan aktörün kayınbiraderinin yanına gidince Meksikalı aktör Pablo Lyle adeta çılgına döndü. Kayınbiraderini azarlamaya kalkışan Hernandez'e tepkisini göstermek isteyen Pablo Lyle, hızlı hareketlerle aracın kapısını açtı ve adeta koşarak 63 yaşındaki adamın yanına yaklaşarak Hernandez'in yüzüne sert bir yumruk attı. Hızını alamayan ve öfkesini kontrol altına alamayan Lyle, çevredekilerin korku dolu bakışları eşliğinde Kübalı adama peş peşe yumruk atmaya devam etti. Yüzü kanlar içinde kalan Hernandez dengesini kaybedip yere düştü. Ancak düşüş anında kafasını yol kenarındaki taşa çarptı.

Haberin Devamı

Büyük bir korkuya kapılan arabadakiler çığlıklar eşliğinde aktöre araca dönmesini söylerken bağrışmaları duyan ve bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünen çevredekiler ise hızlıca bölgeye yaklaşmaya başladı. Lyle'ın kayınbiraderi Delfino, sıkışık trafik arasında gaza basıp olay yerinden uzaklaşmak ve aktörü büyük bir beladan kurtarmak istedi. Fakat Meksikalı aktör ve ailesinin hesap edemediği önemli bir detay vardı. Yaşanan kavganın her bir detayı kayıt altına alınmıştı. 

KİMLİĞİNİ TESPİT ETTİKLERİNDE ŞOKE OLDULAR

63 yaşındaki Kübalı adam çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. Tam dört gün boyunca yaşam savaşı verdi fakat durum hiç de parlak değildi. Hernandez'in aldığı ölümcül darbeler ve kafasına çarpan taş nedeniyle durumu çok ciddiydi. Dört gün boyunca hayata tutunmaya çalışan Hernandez ciddi bir kafa travması geçiriyordu. Tam üç gün boyunca savaşan Hernandez, hastaneye kaldırıldığı dördüncü günün sonunda yaşamını yitirdi. Bu esnada olayın nasıl meydana geldiğini araştıran polis ise görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu ve yol kenarındaki güvenlik kamera görüntülerini inceleme altına aldı.

Haberin Devamı

Polis şanslıydı çünkü Hernandez'i ölüme götüren olay saniye saniye kameraya yansımıştı. Hiçbir şüpheli durum yoktu ortada. Aracın ön kapısından çıkıp Kübalı adamın yanına giden ve ona acımasızca yumruklar savuran adam 63 yaşındaki Hernandez'in hayata veda etmesine neden olmuştu. Havaalanı yolunda dehşet saçan adamın kim olduğunu kısa bir zaman içinde belirleyen polis ekipleri adamın kimliğini tespit ettiklerinde şaşkınlık yaşadı. Pablo Lyle, Meksika'nın en ünlü aktörlerinden biriydi.

Ünlü yıldızdan yaşlı adama ölüm dayağı Attığı yumruklar kariyerini bitirdi

'OYUNCULUK KARİYERİ SONA ERDİ'

Miami'de havaalanında tutuklanan Meksikalı aktörün Kübalı bir adamın ölümüne sebep olması ve görüntülerin anbean kameralara yansıması kısa zaman içinde basına sızdı, başta Meksika olmak üzere oyuncunun popüler olduğu Latin Amerika ülkelerinde büyük bir şok yaşandı. Pablo Lyle gibi bir yıldızın adının böylesine ciddi ve ürkütücü bir olaya karışması Meksika'da ise günlerce tartışıldı, gündemin üst sıralarında kendine yer buldu. Mahkeme sürecinde Meksikalı pembe dizi yıldızı Pablo Lyle, yaptığı eylemi kendisini savunmak için gerçekleştirdiğini ve amacının adamı öldürmek olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Masum olduğuna jüriyi ikna edemeyen Lyle, Kübalı adamı ölümcül bir şekilde yaralamaktan ve ölümüne sebep olmaktan suçlu bulundu. 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Lyle'a verilecek cezanın önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor. İki çocuk babası olan ve 2015 yılında Meksika'nın en çekici erkekler listesine seçilen ve birçok ülkede önemli bir hayran kitlesi yakalayan Lyle'ın adının böyle bir skandalla anılması ise oyunculuk kariyerinin noktalanması olarak yorumlanıyor.