Dünya Uyarılara aldırmadı

Uyarılara aldırmadı

25.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Titan denizaltısında 4 kişiyle birlikte ölen şirketin sahibi Rush’ın güvenlik uyarılarını “Temelsiz çığlıklar” diyerek reddettiği ortaya çıktı

Uyarılara aldırmadı

ABD’li OceanGate şirketine ait 6.5 metrelik Titan adlı turistik denizaltıdaki 5 kişi, 18 Haziran’da Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde 1912’de batan Titanik gemisinin enkazını görmeye gidiyordu. Ancak 3.800 metre derinlikteki Titanik enkazının olduğu alana inen Titan’da patlama olduğu ve içindeki 5 kişinin öldüğü geçen perşembe açıklandı. Tümü zengin ve maceracı olan Titan kurbanlarından biri de OceanGate’in sahibi Stockton Rush idi. 61 yaşındaki Amerikalı Rush’un Titan ile ilgili hayati uyarıların hiçbirine aldırmadığı ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Film yapımcısı Rob McCallum, Rush’a yolladığı pek çok mailde Titan’ın güvenilir olmadığını belirterek, “Müşterilerini ve kendini riske atıyorsun. Titan bağımsız bir ajans tarafından onaylanana kadar bu denizaltını kullanmayın. Bir denizaltı sınıflandırılana, test edilene ve kanıtlanana kadar ticari derin dalış operasyonları için asla kullanılmamalıdır. Tüm bir sektörü riske atıyorsunuz” diye yazmış. Ancak Rush, “Bunlar temelsiz çığlıklar, yeniliği engellemek için güvenlik argümanını kullanan endüstri oyuncularından bıktım” diye cevap vermiş. “Titanik” filminin yönetmeni olan James Cameron da Titan’ın riskli olduğu konusunda OceanGate şirketini birçok kez uyardığını söyledi.