Dünya Uyduyu fırlatamadı iflasa sürüklendi

Uyduyu fırlatamadı iflasa sürüklendi

05.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiliz milyarder Richard Branson’ın (72) roket şirketi olan Virgin Obit, ABD’de iflas başvurusunda bulundu.

Uyduyu fırlatamadı iflasa sürüklendi

Uydu fırlatma şirketi olan Virgin Orbit’in faaliyetlerini haftalar önce durdurduğu belirtilirken, işletme için bir alıcı arandığı bildirildi. Virgin Orbit’in CEO’su Dan Hart, “Şirketimiz daha fazla fon sağlamak için büyük çaba göstermesine rağmen bu noktaya gelmiştir. Amacımız şirketi alacak bir müşteri bulmak” dedi. Virgin Orbit, ocak ayında İngiltere’den uzaya ilk kez bir uydu göndermeye kalkışmıştı. Ama bir motorlardan birinin aşırı ısınması sonucu uydu fırlatılamamıştı. Şirketin iflasa sürüklenmesinde bu başarısızlığın etkili olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

750 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Şirket geçen hafta çalışanlarının yüzde 85’lik kısmını oluşturan 750 kişinin işten çıkarılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Virgin Orbit, 30 Eylül 2022 tarihinde 243 milyon dolar değerinde varlığının, 135 milyon dolar hacminde ise borcunun olduğunu bildirmişti.

Ocak ayında şirketin İngiltere’den fırlatılan ilk uydu roketi olma özelliği taşıyan “LouncherOne” ise başarısız sonuç vermişti.

Forbes’in listesine göre, şirketin kurucusu ve sahibi Richard Branson’ın toplam serveti yaklaşık 3 milyar dolar seviyesinde.