Dünya Victoria'da 6 Türk aday seçimi kazandı

Victoria'da 6 Türk aday seçimi kazandı

01.12.2008 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

Victoriada 6 Türk aday seçimi kazandı

AVUSTRALYA'nın Victoria eyaletinde yapılan belediye seçimlerinde farklı bölgelerden Türk kökenli 6 aday encümen üyesi olmaya hak kazandı.
Eyalette 79 belediye için yapılan encümen üyesi seçimlerinde toplam 631 encümen üyesi için seçim sonuçları bugün açıklandı. Özellikle Türk adaylar kendi bölgelerinde büyük başarı sağladı. Türklerin Victoria’da yoğun olarak yaşadığı bölgelerin başında gelen Hume Belediyesi encümen üyeliğine farklı bölgelerden seçime giren Burhan Yiğit ve Adem Atmaca başarı sağladı. 2005 yılında aynı belediyedeki koltuğuna kaybeden Burhan Yiğit 3 yıl aradan sonra tekrar belediyedeki görevine dönerken bir dönem belediye başkanlığı yapan ve hali hazırda Hume Belediyesi encümen üyesi Adem Atmaca da seçimler sonucunda encümen üyesi olarak önümüzdeki 3 sene daha kalmaya hak kazandı.
Bu bölgede Bülent Bektaş, Yurdum Atmaca ve Saim Şen ise belediye encümen üyesi olma şansını elde edemedi. Seçim çalışması ile ilgileri üzerine toplayan Moreland Belediyesinin Türk kökenli encümen adayı Öztürk Yıldız, istikrarlı çalışmasının sonucunu kuzeybatı bölgesinde 3'üncü sırada encümen olarak aldı. Öte yandan seçimin en genç adayı Enver Erdoğan yine aynı bölgede encümen üyesi olma hakkı kazandı. Bu bölgede Turan Ertekin başarı elde edemedi.
Maribyrnong Belediyesi'nde encümen üyesi olan Selçuk Şanlı bu seçimlerde büyük başarı sağladı. Kendi seçim bölgesinde 2 bin 883 oy alan Şanlı encümen üyesi olmayı hak kazandı. Dandenong Belediyesi Paperbank bölgesi adayı Pınar Yeşil de seçmenler tarafından verilen oylar neticesinde görevine devam etme hakkı kazandı. Öte yandan Türk adaylar arasında en yüksek oy oranına Pınar Yeşil ulaştı.
Dünyanın en popüler kentlerinden Melbourne'ün Çin asıllı belediye başkanı John So’nun seçimden bir süre önce aday olmayacağını açıklaması “Melbourne belediyesi yeni başkanı acaba kim olacak”? sorusuna yanıt arandı. Üzerinde en çok polemiklerin yapıldığı Melbourne Belediyesinin 103’üncü başkanlığını ezici oy farkı ile Peter Doyle kazandı. Peter Doyle’nın yardımcılığını Susan Riley yapacak.

Haberin Devamı

KAZANAN TÜRK ADAYLAR

Seçime girip kazanan Türk adaşlar, belediyeleri ve aldıkları oy sayıları şöyle:
Adem Atmaca (Hume Belediyesi- 2 bin 955), Burhan Yiğit (Hume Belediyesi- 3 bin 520), Öztürk Yıldız (Moreland- 3 bin 663), Enver Erdoğan (Moreland - 2 bin 320), Selçuk Şanlı (Maribyrnong- 2 bin 883), Pınar Yeşil (Great Dandenong- 5 bin 845).
Seçimi kaybeden Türk adaylar ve oy sayıları ise, Bülent Bektaş (1250), Yurdum Atmaca (579), Saim Şen (203), Turan Ertekın (148), Hatice Yolcu (248), Erdoğan Cuma ve Ali Mustafa.