Dünya ‘Villanızı satıp maaşımızı ödeyin!’

‘Villanızı satıp maaşımızı ödeyin!’

26.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son 30 yılda Yunanistan’da 21 yıl iktidar olan Pasok partisi 1 yıldır çalışanlarına maaş ödeyemeyecek hale düştü

‘Villanızı satıp maaşımızı ödeyin’

Andreas Papandreu, Kostas Simitis ve Yorgo Papandreu gibi liderleri başbakanlık yapan Pasok, Noel için 220 çalışanına maaş değil, harçlık verebilmek için milletvekillerinden para yardımı istedi.

Vekillerden para çıkmadı
Şu an parlamentoda 25 milletvekili bulunan Pasok grubuna “Her milletvekili 5 bin euro versin” mesajı iletildi ancak milletvekillerinin çoğu bu kadar para veremeyeceği yanıtını verdi. Olay, Pasok yetkililerinin parlamento koridorlarında diğer partilere ait milletvekillerine yönelik para yardımı kampanyası başlatmasıyla doruk yaptı.
Ana muhelefet partisi SİRİZA, iktidardaki koalisyon partileri Yeni Demokrasi ve Demokratik Sol milletvekillerinden bazıları 50 ile 100 euro arası değişen miktarda para verdi. İlginç bir gelişme ekonomi bakanı profesör Yanis Stournaras ile yaşandı. Para toplayan Pasok’lular bakanı bir bankamatik önünde para öderken yakaladı ve Stournaras çektiği paralardan 200 euro vermek zorunda kaldı.

100 milyon euro borç
Pasok partisinin 220 çalışanına son bir yıl biriken maaş borcu 1 milyon euroyu aştı. Pasok’un Yunan bankalarına, iktidar olduğu dönem bolca aldığı 100 milyonu aşan kredi borcu bulunuyor. Trajik bir Noel geçiren Pasok çalışanları, tepkilerini parti kurmaylarına yönelttikleri “iktidardayken edindiğiniz villa ve yatları satın!” şeklinde açıklamalarla dile getiriyor.

Yazarlar