Dünya Washington’ın gaf kralı!

Washington’ın gaf kralı!

08.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fox News televizyonu ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın gaflarını derledi:

Washington’ın gaf kralı

- 14 Ağustos 2012’de Virginia’da Afrikalı Amerikalıların çoğunlukta olduğu bir kalabalığa hitap eden Biden, Obama’nın 2012 seçimlerindeki rakibi Mitt Romney için “O sizi tekrar zincirlere bağlayacak” demişti.
- Biden Nisan 2012’de eski başkan Theodore Roosevelt’in “Yumuşak konuşur ve büyük bir sopa taşırsan ilerlersin” sözlerine atıfta bulunmaya çalışarak “Size söz veriyorum, Başkan Obama’nın sopası çok büyük. Bunu garanti ederim” demişti.
- Mart 2010’da Biden ziyarete gelen İrlanda Başbakanı Brian Cowen’ın annesinin ölümünün acısını paylaştığına dair bir konuşma yaptı. Ancak aslında Cowen’ın annesi ölmemişti.
- 2008’de küresel krizle ilgili konuşan Biden, “1929’da borsa çöktüğünde Başkan Franklin D. Roosevelt televizyona çıktı ve açgözlülük prenslerinden bahsetmedi. ‘Bakın olan bu’ diye açıklama yaptı” demişti. Ancak 1929’da ABD başkanı Roosevelt değil, Herbert Hoover’dı ve televizyon henüz icat edilmemişti.
- Eylül 2008’de Columbia’daki konuşmasında Biden, tekerlekli sandalyedeki Senatör Chuck Graham’dan ayağa kalkmasını istedi.
- 2008 seçimlerinde sahneye Barack Obama’yı davet ederken, “Arkadaşımı çağırmaktan gurur duyuyorum. Amerika Birleşik Devletleri’nin gelecek başkanı olacak Barack Amerika!” anonsunu yapmıştı.
- Biden 2007’de Obama için, “Açık seçik konuşabilen, zeki, temiz ve yakışıklı olan ilk ana akım Afrikalı-Amerikalı” dediği için eleştirilmişti.