Dünya Wilders'ten skandal Türkiye talebi

Wilders'ten skandal Türkiye talebi

06.03.2017 - 09:43 | Son Güncellenme:

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders yine Türkiye ile ilgili skandal bir talep ortaya attı. Wilders hükümetten, Türk bakanları Nisan ayı ortalarına kadar "istenmeyen kişi" (persona non grata) ilan etmesini istedi.

Wildersten skandal Türkiye talebi

Geert Wilders, böylece hiçbir Türk bakanın Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi kampanya için Hollanda'ya gelemeyeceğini savundu.

Haberin Devamı

Wilders, Türk yetkililerin Hollanda'da kampanya faaliyetleri yürütmesine karşı çıkan bir isim.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu anayasa referandumu kampanyası için 11 Mart'ta Hollanda'nın Rotterdam kentine bağlı Hoogvliet'te Türkiyeli seçmenlerle buluşma kararı almıştı.

Hollanda'da Çavuşoğlu'nun kararına tepkiler sürüyor.

BBC'de yer alan haberde PVV lideri Geert Wilders'in, Çavuşoğlu'na toplantı yasağı konusunun sadece Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Abutalip'e bırakılamayacağını savunduğu, Abutalip'in "güvenlik gerekçesiyle" toplantıyı iptal etme yetkisi bulunduğunu anımsatan Wilders'in, Çavuşoğlu'nun bu durumda Hollanda'da başka bir kentte toplantı düzenleyebileceğini söylediği belirtildi

"DİPLOMATİK KRİZE HAZIRIZ" AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Hollanda Başbakan Yardımıcısı Lodewijk Ascher ise Pazar günü katıldığı bir televizyon programında Çavuşoğlu'nun ülkelerinde referandum kampanyası yapmasını istemediklerini yineledi.

İşçi Partisi'nden (PvdA) Ascher, gerekirse Türkiye ile yaşanacak bir diplomatik gerilime hazır olduklarını söyledi.

Ascher de, Çavuşoğlu'nun katılacağı toplantının resmen yasaklanması için arayışların sürdüğünü belirtti.