Dünya Yanarak 272 metre koştu: Ateş benim tutkum

Yanarak 272 metre koştu: Ateş benim tutkum

01.07.2023 - 10:43 | Son Güncellenme:

Fransa'da Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi başaran bir itfaiyecinin o anları dünya basınında deprem etkisi yarattı.

Yanarak 272 metre koştu: Ateş benim tutkum

Bir süredir gerginliği hat safhada olduğu Fransa'da göstericileri durdurmak için ordu bile devreye girdi. Ülkede yangın yerine dönerken 39 yaşındaki bir Fransız itfaiyecinin yaptıkları dünyada gündem oldu. Söz konusu şahıs Guinness Dünya Rekorlarına girmeyi başardı.

Haberin Devamı

272 METRE BOYUNCA DURMADI

39 yaşındaki Jonathan Vero Paris'in 200 kilometre güneyinde rekor denemesini gerçekleştirdi. Söz konusu rekorda Vero, kıyafetleri yanarken koştu. Toplamda 272,25 metre gitmeyi başaran adam bir önceki rekora resmen fark attı. Bundan önceki rekor yalnızca 68 metreydi.

Yanarak 272 metre koştu: Ateş benim tutkum

DRONE KAMERASI HER ŞEYİ ÇEKTİ

Rekoru kırdıktan sonra açıklamalarda bulunan Vero, 'Bu performansın benim, beni eğitenler ve bütün itfaiyeciler için büyük bir anlamı var' dedi.

Vero'nun koştuğu süre boyunca arkadaşları da ona eşlik etti. Ellerinde yangın söndürücü tüplerle koşan kişilerin o anları anbean drone kamerasına yansıdı. Guinness Dünya Rekorları'na göre, yanarak koşma dalı 2009'dan beri 7 kez el değiştirdi.

Yanarak 272 metre koştu: Ateş benim tutkum

İKİNCİ MESLEĞİ DUBLÖRLÜK

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, profesyonel bir dublör olarak ek iş yapan itfaiyeci, çocukluğundan beri sahip olmayı hayal ettiği iki unvanı elde etmek için 'her gün çabaladığını' söyledi.

Haberin Devamı

Vero çocukluğundan beri 'ateşe karşı her zaman bir tutkusu olduğunu' ve 'onunla oynamayı asla bırakmadığını', belirtti. Vero ayrıca boş zamanlarında ateş hokkabazlığı, ateş yeme ve "insan meşalesi" olma alıştırmaları yaparak kendi bu alanlarda geliştirmeye çalıştığını aktardı.