Dünya Yolsuzlukları araştırıyordu tecavüz edilip öldürüldü!

Yolsuzlukları araştırıyordu tecavüz edilip öldürüldü!

09.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bulgaristan’da 30 yaşındaki gazeteci Victoria Marinova, Ruse kentinde öldürüldü. Tecavüz edildikten sonra boğazı sıkılarak öldürülen genç gazetecinin AB fonlarıyla alakalı yolsuzlukları araştırdığı belirtildi...

Yolsuzlukları araştırıyordu tecavüz edilip öldürüldü

Bulgaristan’nı Ruse (Rusçuk) kentinde gazeteci Victoria Marinova, Tuna Nehri kıyısında öldürülmüş olarak bulundu. TVN kanalında muhabirlik ve sunuculuğun yanı sıra ‘Dedektör’ adlı programı hazırlayan ve son dönemde yolsuzluklara yönelik haberleriyle gündeme gelen 30 yaşındaki Marinova’nın tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü belirlendi. Marinova’nın hunharca öldürülmesi Bulgaristan’ın yanı sıra Avrupa ülkelerini de alarma geçirdi. Başbakan Boyko Borisov, kriminal birimdeki en deneyimli personellerini olayı soruşturmak için Ruse kentine gönderdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre Marinova, cumartesi öğlen bir işadamı ile kafede buluştu. Daha sonra Ruselilerin spor için kullandığı Tuna nehri kıyısındaki koşu parkuruna otomobiliyle giden Marinova’nın cesedi, akşam saatlerinde nehir yıkısına atılmış halde bulundu. Tecavüze uğrayan ve kafasına sert bir cisimle vurup boğazı sıkılarak öldürüldüğü belirleyen genç gazetecinin üzerindeki kıyafetlerin bir kısmı, otomobilinin anahtarı ve cep telefonunun kayıp olduğu belirtildi.

Son dönemde Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırdığı belirtilen gazeteci Marinova’nın bu araştırmasıyla ilgili öldürülüp öldürülmediği araştırılıyor. Bölge Başsavcısı Georgi Georgiev, cinayetle alakalı her olasılığı değerlendirdiklerini belirtti. Olay yerinden alınan DNA örneklerinin incelendiğini belirten Georgiev, katilin bir yada birden fazla kişi olabileceğine işaret etti. İçişleri ve Bulgaristan başsavcısı da Ruse’ye giderek incelemeler yaptı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB), Marinova’nın öldürülmesine ilişkin, sorumluluların en kısa zamanda bulunup yargılanması çağrısında bulundu. AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Viktoria Marinova’nın korkunç cinayetinden dolayı şaşkınlığa uğradım. Yine hakikat yanlısı ve yolsuzluğa karşı mücadele veren cesur bir gazeteci hayatını kaybetti. Bulgar yetkililer en kısa sürede sorumluları yargılamalı” ifadelerine yer verdi.

Yolsuzlukları araştırıyordu tecavüz edilip öldürüldü

Avrupa’da bir yılda öldürülen 3. gazeteci

Bulgaristan’da korkunç bir cinayete kurban giden Viktoria Marinova, AB’de son bir yılda öldürülen üçüncü gazeteci. Üç gazetecinin de yolsuzlukları araştırırken hayatını kaybetmesi dikkat çekici. Panama Belgeleri’nde Malta’ya ilişkin yolsuzlukları araştırmasıyla tanınan gazeteci Daphne Caruana Galizia, geçtiğimiz ekim ayında arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını yitirmişti.

Malta Galizia’nın katilini bulana 1 milyon euro ödül vaat etmişti. Slovakya’da da İtalyan mafyası ve siyaset dünyası arasında kirli ilişkiler ağı hakkında haber yapan gazeteci Jan Kuciak, nişanlısı Martina Kusnirova ile birlikte aracına yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla can vermişti.

Haberin Devamı

Kuciak’ın öldürülmesinin ardından hükümet karşıtı gösteriler üzerine Slovakya Emniyet Genel Müdürü, İçişleri Bakanı ve Başbakan Robert Fico görevden ayrılmak zorunda kalmıştı.