Dünya Yük gemisi ABD’de köprü yıktı

Yük gemisi ABD’de köprü yıktı

27.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’nin Maryland eyaletindeki liman kenti Baltimore’da, 1977’de hizmete açılan Francis Scott Key Köprüsü, bir yük gemisinin çarpması sonucu yıkıldı. Kentin liman bölgesinde sabaha karşı meydana gelen kazada, köprü üzerinde 7’si yol işçisi 20’den fazla kişi olduğu, kayıp 6 kişi için ise arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Yük gemisi ABD’de köprü yıktı

Singapur bayraklı konteyner gemisinin, salı gününün sabahın ilk saatlerinde, köprüye çarptığı bildirildi. Güvenlik kameralarından an be an görünen olayda, çelik köprünün neredeyse tamamı dakikalar içinde sulara gömüldü. Bazı araçların suya düştüğü ve yetkililerin bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedilirken, olay sırasında 20’den fazla kişinin olduğu, ilk etapta iki kişiye ulaşılabildiği ve birinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Baltimore İtfaiye Dairesi’nden Kevin Cartwright kurtarma çabalarına odaklanıldığını belirtirken, olaydan tam olarak kaç kişinin etkilendiğinin halen bilinmediğini söyledi. Nitekim kaç kişinin bulunduğu, ancak o andaki kamera görüntülerinden belirlenmeye çalışılıyor. Patapsco Nehri üzerinde bulunan ve yaklaşık iki kilometre uzunluğa sahip köprü, 4 şeritten oluşuyordu. 1977 yılında açılan köprü, özellikle tehlikeli madde taşıyan kamyonların geçişine ayrılmıştı ve eyaletler arası otoyol için önemli bir geçiş noktasında bulunuyordu. Adı ise, Amerikan ulusal marşını da yazan şair Francis Scott Key’den geliyordu.