Dünya ‘Yüzdeki dolgular yaşlı gösteriyor’

‘Yüzdeki dolgular yaşlı gösteriyor’

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

26 yaşındaki manken Kylie Jenner’ın yüzündeki dolgular nedeniyle 40’lı yaşlarında gösterdiği öne sürülürken uzmanlar bunun nedenlerini açıkladı.

‘Yüzdeki dolgular yaşlı gösteriyor’

‘Doğallığı kaybettiriyor’

Haberin Devamı

Paris’te defile izlerken görüntülenen ABD’li model Kylie Jenner, sosyal medyada, 26 yaşında olmasına rağmen yüzündeki dolgular nedeniyle 40’lı yaşlarında göründüğüne dair yorumların hedefi oldu. Bunun üzerine dolguların yaşlı gösterip göstermediği konusunu gündeme taşıyan “Daily Mail” gazetesine konuşan İngiliz Cilt Vakfı sözcüsü Dr. Emma Wedgeworth, genç insanlarda yüz dolgusunun çoğunlukla doğal görünmeyebileceği uyarısında bulundu.

‘Dört - beş yıl erimiyor’

Dr. Wedgeworth, “Dolgular, çok ağır bir makyaj gibi yüzün daha yaşlı görünmesine neden olabiliyor” dedi. İngiliz Kozmetik Dermatoloji Grubu’nda danışman olan dermatolog Dr. Emma Craythorne de şunları söyledi: “Yüzde çok fazla dolgu kullanıldığında, daha yaşlı görünme gibi sorunlar olabiliyor. Bu dolgu maddelerinin en geç bir yılda eriyeceği söylenirdi. Ama yaptırmalarından 4 - 5 yıl sonra bile dolgularının hastalarımın yüzlerinde durduğunu görüyorum.”

Haberin Devamı

2024’te ‘küçültme’ operasyonları gözde

İngiliz Estetik Plastik Cerrahlar Birliği Başkanı Dr. Marc Pacifico, meme büyütme ameliyatlarının birçok kadında pişmanlık yarattığını, bu nedenle 2024’te meme küçültme operasyonlarında artış görüleceğini söyledi. Çocuk sahibi olduktan sonra ağır implantların sorun yarattığını belirten Pacifico, yüz ve boyun germe operasyonlarının da artacağını öngördü ve “Bu konuda en önemli unsur doğallık” dedi.

‘Yüzdeki dolgular yaşlı gösteriyor’

‘Brad Pitt yüzünü gerdirdi’ iddiası

“Benjamin Button” filminde Brad Pitt, yaşlı doğan ama giderek gençleşen bir karakteri canlandırıyordu. Hayranları, 60 yaşındaki Brad Pitt’in, Benjamin Button gibi gençleşmeye başladığını söyleyince, yüz estetiği uzmanı İngiliz Dr. Jonny Betteridge, ABD’li aktörün yüzünü gerdirdiğini iddia etti. Betteridge, Brad Pitt’in gizlice yüz gerdirme ameliyatı geçirdiğini, bunun maliyetinin 100 bin sterlin (3.8 milyon TL) olabileceğini, birkaç aylık iyileşme süreci gerektiğini öne sürdü. Doktor, bu iddiasının aktörün azalan yüz çizgilerinden ve kulağının “yüz germe yara izinin klasik görünümü”ne sahip olmasından kaynaklandığını söyledi.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu için uyarılar

Dolguda bulunan hyaluronik asit, enjeksiyon bölgesinde kızarıklığa, şişliğe, morarmaya, kaşıntıya ve bu gibi hassasiyetlere neden olabilir.

Yan etkiler herkesi farklı etkileyebilir, uzmana danışılmalıdır.

Uçuklar oluşabilir, yara izleri büyüyüp kontrolden çıkabilir.

Ucuz ürün kullanılması, sağlıksız koşullarda yapılması, enjeksiyondan hemen sonra makyaj yapılması, ortak şırınga kullanımı sorunlara neden olur.

Dolguyu yapan, tıp uzmanı olmalı.

Temiz klinik kullanılmalı.

Tedavi sonrası bakım yapılmalı, kontrol muayenesine gidilmeli.