Dünya Zelenskiy Almanya'ya seslendi: Duvarı yıkın!

Zelenskiy Almanya'ya seslendi: Duvarı yıkın!

17.03.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Berlin'de Alman Parlamentosu'na hitap etti. Zelenskiy, konuşmasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Avrupa'da barış ve çatışma arasındaki duvarı yıkarak, Ukrayna'daki savaşı durdurmaya çağırdı.

Zelenskiy Almanyaya seslendi: Duvarı yıkın

Konuşmasının başında ayakta alkışlanan Zelenskiy, İngiltere Parlamentosu'na ve ABD Kongresi'ne hitaben yaptığı konuşmaların temalarını tekrarladı ve liderleri Rusya'nın saldırısına karşı daha fazla tepki vermeye çağırdı.

Haberin Devamı

Almanya'yı "hak ettiği liderlik rolünü" üstlenmeye çağıran Zelenskiy, Berlin Duvarı'nın düşüşüne atıfta bulunarak, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Avrupa'da barış ve çatışma arasındaki duvarı yıkarak, Ukrayna'daki savaşı durdurmaya çağırdı.

ABD eski Başkanı Ronald Reagan'ın son Sovyet lideri Mihail Gorbaçov'a Berlin Duvarı ile ilgili çağrısını hatırlatarak, Zelenskiy, "Ben de öyle diyorum. Sevgili Scholz, bu duvarı yıkın" dedi.

Zelenskiy, milletvekillerine yaptırımların çok geç geldiğini söyleyerek, AB ülkelerinin işgalden önce harekete geçmemesini de eleştirdi.

Kaynak: BBC News Türkçe