Balıkesir

Yerel Haber
15 Aralık 2015 - 19:14

DÜNYACA ÜNLÜ GURME BTİOYO’DA

IHA

Ünlü gurme Haldun Zeynel Tüzel, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine mutfak sırlarını anlattı.
Gurme Haldun Zeynel Tüzel, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğrencilerle buluştu. Turizm Fakültesi konferans salonundaki sohbette, "Redtiger ile Denizden Gelen Surimili Tarifler" başlıklı bir de atölye çalışması yapıldı. Gurmenin sözlük anlamının, yediklerinden ve içtiklerinden azami tat alan, bunların arasındaki farkları ayırabilen kişi olduğunu açılayan Tüzel, gurme olmanın okulunun olmadığını hatırlattı. Tüzel, “İçti tadımcısı olabilirsiniz. Bu bir eğitimle mümkündür, ancak gurmelik bunlardan farklı bir şey. Çok değişik tatlar almak aileden, genlerden kaynaklanan bir şey. Gurmelik tat ve beyin ilişkisidir” ifadelerini kullandı.
Haldun Tüzel’in konuşmasının ardından öğrenciler sorularını yöneltti. Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cevdet Avcıkurt, gurme Haldun Zeynel Tüzel’e teşekkür plaketi takdim etti. Redtiger’ın deniz ürünlerinden öğrencilere ikram eden Tüzel, workshop esnasında öğrencilere hazırlanan yemeğin püf noktalarından bahsetti.

BalıkesirYerel Seçim Sonuçları

Balıkesir Hava Durumu

12°CŞİMDİSALI
©Copyright 2013 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.