Adana DÜNYADA SAÇ EKİM TALEBİ YÜZDE 85 ARTTI

DÜNYADA SAÇ EKİM TALEBİ YÜZDE 85 ARTTI

05.03.2014 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

DÜNYADA SAÇ EKİM TALEBİ YÜZDE 85 ARTTI

Acıbadem Adana Hastanesi Saç Ekim Uzmanı Op. Dr. Çağatay Sezgin, dünyada saç ekimine talebin, yüzde 85 arttığını söyledi.
Sezgin yaptığı açıklamada, gelişen global bir trend olarak, daha çok kişinin dış görünümlerini iyileştirmek üzere kozmetik cerrahiye başvurduğu bir süreçte, kişilerin saç ekimi talebinin de gün geçtikçe hiçbir azalma eğilimi göstermeksizin arttığını ifade etti. Sezgin, uluslararası Saç Restorasyonu Cerrahisi Cemiyeti’nin (ISHRS) saç dökülmesi ve saç nakli alanlarında dünyanın lider tıbbi otorite cemiyeti kendi üyeleri arasında yapmış olduğu en güncel anket sonuç istatistikleri de, geçen on yılda saç ekimine olan talepte belirgin bir artış olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, "ISHRS cemiyetinin trendleri belirlemek amacıyla 2005 yılında başlatmış olduğu ilk üye anketinden bu yana, 2004-2012 yılları arasında, saç ekimine olan talep yüzde 85 oranında artış göstermiştir. Bu verilere göre 2012 yılında dünya genelinde toplamda 310 bin 624 saç ekim operasyonu gerçekleştirilmiştir" dedi.
Sezgin, "Yakın zamana kadar insanlar, özellikle ünlüler ve toplumun sosyal olarak önde gelenleri saç ekim operasyonlarını gizleme eğilimindeydiler, fakat şimdilerde ise toplumdaki bu utangaç tavır yavaş yavaş ortadan kalkmakta ve insanlar diğer kozmetik operasyonlar gibi saç ekimi işlemini de artık çok rahat konuşur hatta tartışır hale gelmektedir" diye konuştu.
Saç ekim talebinde sayı olarak her ne kadar erkek cins üstünlüğü olsa da anketin, kadınların da saç ekimine olan talebinin hızla arttığını gösterdiğine dikkat çeken Sezgin, "Buna göre 2004-2012 yılları arasında dünya genelinde saç ekimi yaptıran kadın cins oranının yüzde 20 artış göstermiş olduğu ortaya konmuştur. Hem erkeklerin hem de kadınların saç dökülmesi neticesinde benzer sıkıntılarla karşı karşıya kaldıkları, kendilerini daha yaşlı hissettikleri ve mevcut saç probleminin sosyal yaşantılarında kendilerini daha güvensiz hissetmelerine olmuştur. En son yapılan ISHRS anketi ayrıca, erkek ve kadınların saç problemlerine çözümü daha erken yaşlarda aramaya başladıkları 30-49 yaş grubu erkeklerin yüzde 59.6’sı, kadınların ise yüzde 55'i, saç ektirmek için başvuru yapmıştır. Yapılan bu ankette ISHRS üyeleri ayrıca, ilk kez saç ekimi yaptırma ortalama yaş aralığının 30-49 olduğunu ve hastalarının yüzde 81'nin ortalama 38 yaşında olduğu görülmüştür. Daha çok genç hastalar saç problemi için tedavi ve çözüm aramaya başlıyor olmaları yıllar geçtikçe bir eğilim haline geldi. Saç dökülmesinin erken tespiti tedavide ve ileriye yönelik saç kayıplarını azaltmada çok önemlidir. Dolayısıyla insanların daha erken yaşlarda bu problemleri için çözüm arayışına başlamaları iyi bir gelişmedir. Gelişen saç ekim teknikleri ve teknolojileri ile günümüzde çok daha doğal ve anlaşılmaz saç ekimi neticeleri elde ediliyor oluşunun da, dünya genelinde saç ekimine olan talebin neden arttığını açıklamaktadır" dedi.
Sezgin yapılan ankette dünya genelinde 2012 yılında gerçekleştirilen resmi kayıtlı 310 bin 624 saç restorasyonu ameliyatından 54 bin 342’sinin Avrupa’da gerçekleştirilmiş olduğunu, bu sayı ile Avrupa'nın 2010 yılından bu yana yüzde 39 artışla dünyadaki en büyük sıçrayışı yaptığını sözlerine ekledi.