Ekonomi Dünyanın en büyük Ytong fabrikasının temeli atıldı

Dünyanın en büyük Ytong fabrikasının temeli atıldı

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Ytong, dünyanın en büyük ve en modern Ytong fabrikasını Kocaeli’de açmak üzere düğmeye bastı. Türkiye’deki ilk fabrikasını 1963’te Pendik’te kuran Türk Ytong, 500 bin metreküp kapasitesi ile dünyanın en büyük ve en modern Ytong fabrikası olacak 6. tesisinin temelini Kocaeli-Dilovası’nda attı.

Dünyanın en büyük Ytong fabrikasının temeli atıldı

Temel atma töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Türk Ytong Dilovası tesisleri 100 kişiye doğrudan, 250 kişiye dolaylı, toplamda 350 kişiye iş imkanı sağlanacak. Dünya ölçeğinde iddialı bir yatırım olan tesisin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kapasite artıyor

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 2018 yılında faaliyete geçmesi hedeflenen Dilovası tesisleri ile kapasite artırımına gideceklerini belirtti. Hinginar, şunları söyledi:

“Türk Ytong olarak ağırlıklı üretimimizi 1963’ten bu yana Pendik fabrikamızda sürdürdük. Ancak son yıllarda Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelen inşaat sektörü yapı malzemelerinde kapasite artırımı fırsatı yarattı. Bu nedenle Kocaeli-Dilovası bölgesinde 500 bin metreküp kapasiteli yeni fabrikamızı kurmak için düğmeye bastık. 50 milyon Euro yatırımla devreye alacağımız Dilovası fabrikamızı, 55. yılımızı kutlayacağımız 2018 yılının ikinci yarısında açmayı hedefliyoruz. Hem teknolojisi, hem de kapasitesiyle Türkiye’de gazbeton endüstrisini çok daha ileri bir seviyeye taşıyacak bu fabrika ile donatılı ürün kapasitemizi de ikiye katlayacağız.”

Haberin Devamı

Hinginar, “İnşaat sektörünün 2017’de de ekonominin taşıyıcı kolonu olacak. Türkiye ve dünyadaki liderliğimizi sürdüreceğiz. Türkiye’de bugüne kadar ürettiğimiz 24 milyon metreküp malzeme ile 1.7 milyon konut üretildi ve bu konutlarda Ytong ile elde edilen ısı yalıtımıyla 10 milyar doları aşan yakıt tasarrufu sağlandı” dedi.

350 istihdam

İstihdam performansı ve bünyesindeki eğitim birimleri ile bölgeye katkı sağlayacak olan Türk Ytong Dilovası tesislerinde tam zamanlı 100, ek olarak da 250 personel istihdam edilecek. Fabrika bünyesinde kurulacak olan Ytong Ar-Ge Merkezi’nde 20 mühendis ve teknik personel yeni ürün ve projeler için çalışacak. Yılda 3 bin öğrenciye ulaşan, 1200 ustaya eğitim veren Ytong Akademi ise Dilovası Fabrikası’nda açılacak yeni merkezinde eğitim çalışmalarına devam edecek.

Yeşil bina kriteri

Geçtiğimiz yıl dünyanın ilk Yeşil Ytong fabrikasını Çatalca’da devreye alan Türk Ytong, Dilovası’nda temelini attığı yeni tesisini de yeşil bina kriterlerine uygun olarak inşa edecek. En ileri teknoloji ve mühendislik birikimlerinin kullanılacağı tesiste tasarım ve inşaat süreci uluslararası ölçme ve değerlendirme metodolojisi ‘BREEAM Kriterleri’ne uygun olacak.

Haberin Devamı