Teknoloji Dünyanın en pahalı plakası 85.3 milyon TL'ye satışta

Dünyanın en pahalı plakası 85.3 milyon TL'ye satışta

13.04.2018 - 14:19 | Son Güncellenme:

Dünyanın en pahalı plakası sizce en fazla ne kadar olabilir? Afzal Khan adlı kişi sahip olduğu plaka için tam 14.7 milyon sterlin, yani 85.3 milyon TL talep ediyor.

Dünyanın en pahalı plakası 85.3 milyon TLye satışta

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Arabaları gerçekten seven biriyseniz otomobil ya da aksesuarlarına diğer insanalardan daha fazla para harcayabilirsiniz. Mercedes Benz'e takılı F1 adlı plaka Afzal Khan'a ait. Khan bunun için 375 bin sterlin ödedi ve ondan oldukça büyük bir kazanç elde etmek istiyor.

Bazı insanlar 2008'de Essex Belediyesi'nden plakayı satın aldığında Khan'a güldü ama eğer istediği fiyat satarsa son gülen o olacak. Khan, koleksiyonerlerin plakaya ilgi duyacağını biliyordu, bu nedenle plakayı satın aldı.

Khan, tasarım şirketi Khan Design'ın başında ve aynı zamanda Bugatti Veyron Supersport gibi araçları da var. Oldukça fazla otomobile sahiptir. Motorsport'taki en büyük ve en guzel isim olan Formula 1 ile olan ilişkisi nedeniyle tüm dünyada en çok aranan plaka sayılıyor.

Haberin Devamı

Plaka, on yıl içinde ilk kez satışa çıkıyor. Ancak daha önce satılması için teklifler gelmiş. Khan, 2014'te 6 milyon sterlinlik bir teklifi reddetmiş. Ona göre bu plaka daha fazlasını hak ediyor.

Dünyanın en pahalı plakası 85.3 milyon TLye satışta

Eğer ilgilenirseniz ve paranız varsa tabii ki de satın alabilirsiniz. Şu anda 12 milyon sterlin ile listelenen plakaya satın almak için bir teklif verebilirsiniz. Ancak, tüm KDV ve vergilerden sonra fiyat 15 milyon sterline kadar (yaklaşık 87 milyon TL) çıkıyor.

Bu fiyata satılırsa "F1" dünyanın en pahalı plakası olacak. Daha önceki en pahalı plaka ise Ferrari 250 GT SWB’ye takıldığı düşünülen ve 518.480 sterline satın alınan "25 O" numaralı plakaydı.