Oyun Dunyasi Dünyanın En Zor Oyunu!

Dünyanın En Zor Oyunu!

29.03.2016 - 14:41 | Son Güncellenme:

Digital Foundry Playstation 4 ve Xbox One üzerinde Dark Souls 3 için bolca zaman harcamışlar. Tahmin edebileceğimiz üzere buradaki amaç iki konsol arasındaki farkları görebilmek. DS3’ü oynarken en çok dikkat çeken özellikler, Xbox versiyonunda oyunun 900p olarak çalışıyor olması ve Stuttering ile FPS düşüşü yaşanıyor olması olmuş. Ancak Playstation 4 versiyonunda 1080p olarak çalışan DS3, […]

Dünyanın En Zor Oyunu

Digital Foundry Playstation 4 ve Xbox One üzerinde Dark Souls 3 için bolca zaman harcamışlar. Tahmin edebileceğimiz üzere buradaki amaç iki konsol arasındaki farkları görebilmek.

Haberin Devamı

DS3’ü oynarken en çok dikkat çeken özellikler, Xbox versiyonunda oyunun 900p olarak çalışıyor olması ve Stuttering ile FPS düşüşü yaşanıyor olması olmuş. Ancak Playstation 4 versiyonunda 1080p olarak çalışan DS3, benzer sorunlar ile karşı karşıya değil.

İki konsolda da aynı grafik ayarları kullanılan testte tek fark gölgelerdeki kalite ayarı olmuş. Xbox One’da daha düşük kalite ayarı kullanılmış. Bu arada iki versiyonda da V-Sync saniyede 30 kare olarak sabit (üst seviye olarak) ayarlanmış. Playstation 30fps ile kilitlenen rakam sınırına ulaşırken, Xbox One 20 FPS civarında performans göstermiş.

Aynı zamanda testlerin aynı bölgelerde/alanlarda yapıldığı da verilen bilgiler arasında. Ancak iki konsolda da Frame-pacing problemi baş gösteriyormuş.

Haberin Devamı

Açıkçası Playstation 4 platformunda oynayanların, Xbox One ile oynayanlara göre daha avantajlı olacağı ortada.