Ege ‘Dünyayla yarışıyoruz’

‘Dünyayla yarışıyoruz’

24.01.2018 - 01:11 | Son Güncellenme:

Türkiye’de sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte hızlı bir gelişme yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Türk hekimlerimiz dünyada başarısıyla ön planda” dedi

‘Dünyayla yarışıyoruz’

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, Türk hekimlerinin yurtdışında, deneyimli ve başarılı olarak tanındığını söyledi. Kendisinin de özel hastane sahibi olmasına rağmen doktor kimliğinin her zaman daha ön planda olduğunu kaydeden Prof. Kaşkaloğlu, “Her zaman önce tıbbı ve hasta mutluluğunu ilk hedef olarak belirledik. 40 yılı aşan mesleki deneyimimle birlikte, güven ve kaliteyle anılan bir marka bilinirliği yarattık” dedi. Türkiye’de sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte, 2002 yılından sonra hızlı bir gelişme yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, çevre ülkelere nazaran göz tedavilerinde önemli aşamalar elde edildiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

‘Tedaviler gelişti’

Hangi branşta olursa olsun, hekimlerin kendilerini güncel bilgilerle donatmasının önemine de dikkat çeken Kaşkaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yılın önemli bir bölümünde tıp alanındaki son gelişmeleri takip etmek için yurtdışındaki kongrelere katılıyoruz. Tabii ki, hekim olarak gelişen teknolojiyle birlikte artık Amerika’daki bir kongreye bizzat katılmak gerekmiyor. İnternet üzerinden online olarak da kongreleri takip edebiliyoruz.” Türk hekimlerinin yurtdışında, deneyimli ve başarılı olarak tanındığını sözlerine ekleyen Prof. Kaşkaloğlu, “Hekimlerimiz dünyayla yarışıyor, hatta bir adım öne çıkıyor. 15 - 20 yıl önce bazı göz tedavileri için hastaları yurtdışına göndermek zorundaydık. Şimdi ise bütün tedavileri ülkemizde yapabiliyoruz. Bundan büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.

Yazarlar