Gündem Dur ihtarına uymayan araca polis ateşi: 2 ölü

Dur ihtarına uymayan araca polis ateşi: 2 ölü

16.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sultangazi’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobil kovalandı. İkinci kez ihtara uymayınca ateş açıldı. Araçtaki 5 gençten 3’ü yaralandı. İkisi hayatını kaybetti. Aracı kullanan D.E, ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi

Dur ihtarına uymayan araca polis ateşi: 2 ölü

İstanbul’un Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi Baraj Yolu’nda önceki gece polis, içinde yaşları 16 ile 17 arasındaki 5 gencin bulunduğu otomobilden şüphelenerek ‘dur’ ikazında bulundu. Ancak araç durmayarak kaçmaya başladı, polisler de otomobilin peşine düştü. Yaşanan kovalamaca sırasında polis, Mimar Sinan Kent Ormanı önünde araca ateş açtı. Açılan ateş sonucu otomobildeki 3 kişi yaralanırken O.E ile B.K kaldırıldıkları Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
‘30 el silah sesi’
Olayda yaralanan D.E.’nin tedavisinin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hafif şekilde yaralanan R.A’nın tedavisine ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam edildiği öğrenildi. Olaydan yara almadan kurtulan B.Y., gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Sultangazi Çocuk Büro Amirliği’ne ifade veren B.Y., arkadaşlarıyla beraber alkol aldıklarını daha sonra D.E’nin kullandığı araca bindiklerini anlatarak, “D. orman çıkışında polislerin olduğunu görünce bir anda yavaşladı. Biz kendisine bekleyen polislerin trafik polisi olmadıklarını, bir şey olmayacağını ve polisin yanında durmasını söyledik. D. de ‘Tamam duracağım’ dedi. Sağlı sollu 9-10 polis vardı. Polislerin durmamız için el işareti yapması üzerine ben de polislerin aracın içerisini daha iyi görebilmesi için camı açtığım esnada yaklaşık olarak 10-15 saniye içeriyi gördüler. D. de bir anda gaza yüklenerek manevra yapıp kaçmaya çalıştı, sonrasında 25-30 el silah sesi duydum. Arka taraftan ‘R. vuruldu, çabuk hastaneye sür’ dedi D’ye” şeklinde ifade verdi.

Dur ihtarına uymayan araca polis ateşi: 2 ölü


‘Ehliyetim yok diye kaçtım’

Arabayı kullanan D.E ise poliste verdiği ifadede, alkollü olmadığını belirterek, “Kent ormanından ayrılırken orman çıkışında zırhlı polis ekiplerini gördük. Ben önce yavaşladım. Durmak üzereyken ‘Dur, niye durmuyorsun’ şeklinde polislerin bağırmalarını duyduktan sonra panikledim. Korktum ve ehliyetim de olmadığı için olay yerinden kaçtım. Ben kaçarken aracın arkasından ateş edildi. Sonrasında oradan kaçtım ve arkadaşlarımı hastaneye götürdüm. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi. Olayda hayatını kaybeden O.E ile B.K bugün Gazi Cemevi’ndeki törenin ardından Tokat Zile’de defnedilecek.

‘Kafalarına ateş etmişler’

Olayda hayatını kaybeden B.K’nin amcası Hıdır Yeşil ise, şunları anlattı: “Polis çocukların direkt kafalarına ateş etmiş. Savcıyla birlikte otopsiye girdim ve yeğenimin kafasının yarısının olmadığını gördüm. Gövdesine 5 mermi yemiş. Bacaklarına da 3 kurşun yemiş. Burada açıkçası yargısız infaz var. Elinde kesici ve delici bir suç aleti olmayan kişilerin direkt kafasına sıkıyorlar. Bu çocukların en büyüğü 17 yaşında” dedi.