Ankara "Duy Sesimi; Çalışmak, Üretmek İstiyorum" Projesi

"Duy Sesimi; Çalışmak, Üretmek İstiyorum" Projesi

04.04.2017 - 13:32 | Son Güncellenme:

.

Duy Sesimi; Çalışmak, Üretmek İstiyorum Projesi

Medya ve İletişim Akademisi Derneği, Çankaya Belediyesi ve Uluslararası Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığında yürütülen ve engellilere medya alanında istihdam sağlamayı hedefleyen Avrupa Birliği destekli "Duy Sesimi; Çalışmak, Üretmek İstiyorum" projesinde eğitimler başladı.
Çankaya Belediyesi, yeni bir sosyal projeye daha imza attı. Engelli bireylerin istihdamını sağlayamaya yönelik "Duy Sesimi; Çalışmak, Üretmek İstiyorum" projesi, Avrupa Birliğine başvuruda bulunan 2 bin 200 proje arasından hibe desteği almaya hak kazandı. Medya alanında istihdam edilmek üzere engelli bireylerin eğitimi Çankaya Belediyesi bünyesinde başladı.
Çankaya Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu 29 yaşındaki Ayşe Özçetin, doğarken kalbi durduğu için serebral palsi hastası olarak dünytaya gelmiş. Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) üyesi Özçetin, çeşitli internet sitelerinde makaleler yazıyor ve muhabir olmak istiyor. Aldığı derslerde hissettiklerini anlatan Özçetin, şöyle konuştu:
“Ben burada kendimi hiç küçük hissetmiyorum. Herkes gibi ben de istediğim meslekte çalışma hakkına sahibim. Muhabirlik yapamam sanıyordum ama burada yapabileceğimi anladım. Ben de muhabir olmak istiyorum.”
Medya ve İletişim Akademisi Derneği, Çankaya Belediyesi ve Uluslararası Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığında yürütülen "Duy Sesimi; Çalışmak, Üretmek İstiyorum" projesine katılan engelli vatandaşlar, televizyon, radyo spikerliği, muhabirlik, sosyal medya ve haber portalı editörlüğü, video kurgu editörlüğü, grafik tasarımcı, yayın makyajcılığı gibi derslerin yer aldığı 6 aylık uygulamalı eğitim sonunda istihdam edilecek.

Kişisel gelişim dersleri de var
Avrupa Birliği destekli program, eğitilebilir engellilerin medyada istihdamının sağlanması açısından ilk olma özelliği taşıyor. Engelli bireylerin kalifiye işlerde de çalışabileceklerini kanıtlamayı hedefleyen projede yer alanlar, mesleki eğitimin yanı sıra kişisel gelişim dersleri de alıyor. Kursiyerler proje süresince haftada 2 gün bir uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanınca izleniyor ve gerektiğinde destek alabiliyor. Proje ortaklarından olan belediye, projede eğitim alan kişilerin sağlanması, eğitimlerin verileceği mekanlar ve diğer birtakım fiziki ihtiyaçları karşılıyor.