Ankara DUYAN KALPLER ENGEL TANIMADI (ÖZEL HABER)

DUYAN KALPLER ENGEL TANIMADI (ÖZEL HABER)

21.03.2014 - 09:45 | Son Güncellenme:

.

DUYAN KALPLER ENGEL TANIMADI (ÖZEL HABER)

Kemal Yurtbilir Engelliler İlköğretim Okulu’nun işitme engelli öğrencileri, kurdukları Duyan Kalpler Grubu ile engelleri müzikle aşıyor.
Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Kemal Yurtbilir Engelliler İlköğretim Okulu’nun işitme engelli öğrencileri, kurdukları Duyan Kalpler müzik grubuyla engelleri aşıyor. Grubun 7 öğrencisi işitme engelli olmasına rağmen çeşitli müzik aletlerini çalabiliyor. Kemal Yurtbilir Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Serkan Kebenci, “Bir aile olarak engelin ne elde ne kolda ne bacakta olduğunu düşünüyoruz. Engel bizim kalbimizde, engel bedende değil engel bizim aklımızda. Kemal Yurtbilir Engelliler İlköğretim Okulu olarak engelli insanların yapamayacağı bir şey olmadığını göstermek için böyle bir müzik çalışması yapmaya karar verdik. Çocuklarımız tüm dünyaya engellilerin başaramayacağı bir şey olmadığını gösterdiler. Bu çocuklar bizden farklı fakat yapamayacakları hiçbir şey yok” diye konuştu.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Altındağ’da gerçekleşen bir etkinlikte Bedirhan Taşçı isimli bir öğrencinin babasının çocuğunu izleyince kendilerine telefon açtığını anlatan Kebenci, “Hocam ben çocuğumun bu çalışmasını izledikten sonra engelli olduğunu unuttum dedi. Bu bizim bütün yorgunluğumuzu götürüyor. Ailelerimizden aldığımız bu dönüşler bizim bütün çalışmalarımızı, emeklerimizi, yorgunluğumuzu götürüyor” dedi.
Müzik Öğretmeni Cansu Yıldırım ise, öğrencilerine verdiği müzik eğitimine ilişkin şunları söyledi:
“İşitme engelliler okuluna ilk atandığımı öğrendiğimde benim için farklı bir deneyim olacağının farkındaydım. Gördüm ki müzik çalışmaları ritim çalışmaları ile sınırlı kalmış ve çocuklar neden ezgi, melodi bazlı müzik yapamasınlar diye düşündüm. Org çalgılarıyla birlikte müzik çalışmalarına başladım. Çocuklarımız duymadıkları için yüzde 90 işitme engelli çocuklarımız. İyi bir nota eğitimine ihtiyaçları vardı. 4’lük, 2’lik notalar ile yola başlayıp aynı şekilde çocuklara nasıl yapmaları gerektiğini öğrettikten sonra enstrümanlarımızı, teorik bilgileri aktarıp pratiğe geçtik.”
Toplamda 7 öğrencisi olduğunu söyleyen Yıldırım, “Ekibimiz büyüyecek, yeni enstrümanlarımızı da telafi ettikten sonra aynı zamanda çocuklarımız nota bilgisine daha iyi sahip oldukları için daha vurmalı çalgılar dışında bağlama ve gitar enstrümanlarına geçiş yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.