Gündem Tahrip gücü yüksek TNT kullanılmış

Tahrip gücü yüksek TNT kullanılmış

21.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’de bir kişinin ölümü 27 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıda tahrip gücü yüksek plastik patlayıcı kullanıldığı belirtildi. Patlayıcının 5 kilo TNT olduğu bildirildi

Tahrip gücü yüksek TNT kullanılmış

HAKKARİ’de Bulvar Caddesi’nde üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Zeki Yeşil’in ölümü, 3’ü polis 27 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından teröristlerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Hastanede yaralıları ziyaret eden Hakkari Valisi Muammer Türker, şunları söyledi: “Bulgular PKK’yı işaret ediyor. Tabii bu kesin değil. Patlayıcı, tahrip gücü yüksek plastik patlayıcı. Plastik patlayıcı türü olması nedeniyle kimin yaptığını vatandaşlarımız da çok iyi biliyor.” Saldırıda uzaktan kumandalı 5 kilo TNT patlayıcı kullanıldığı belirtildi.

Yoğun bakımdalar
Önceki gün park halindeki iki otomobil arasında küçük elektrik trafosu yanına bırakılan tahrip gücü yüksek plastik patlayıcı, Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis midibüsünün geçişinden saniyeler sonra infilak ettirildi. Caddenin kan gölüne döndüğü patlamada, servis midibüsünün kontrolden çıkması üzerine 3 polis ve caddede bulunan 25 vatandaş yaralandı.
Patlamada ağır yaralanan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü birinci sınıf öğrencisi Zeki Yeşil yaşamını yitirdi.
16 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi. 11 kişinin tedavileri ise sürüyor. Yaralılardan 4 kişinin Hakkari’de yoğun bakım ünitesinde bulunduğu, ameliyata alınacakları belirtildi.
Türker, “Olayda patlayıcını parça tesirli olması nedeniyle şarapnel parçalarından insanlarımız yaralandı” dedi.

5 kilo TNT kullanıldı
Saldırıda tahrip gücü yüksek uzaktan kumandalı 5 kilo TNT patlayıcı kullanıldığı belirtildi. Cadde üzerindeki 50’ye yakın işyeri hasar gördü. Kentte sabah kepenklerin bir kısmının kapalı olduğu görüldü. Ancak ilerleyen saatlerde esnaf işyerlerini açtı. BDP’liler olayı kınamak için kentte yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Zeki Yeşil toprağa verildi
Hakkâri’de meydana gelen patlamada ölen üniversite öğrencisi Zeki Yeşil, Güzeldere köyünde toprağa verildi. Patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Yeşil’in cenazesi, köy mezarlığında okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla toprağa verildi. Törene Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da katıldı. Yeşil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisiydi ve yarıyıl tatili için 2 gün önce gelmişti.
AA