Düzce Düzce'deki Fetö/Pdy Davası

Düzce'deki Fetö/Pdy Davası

01.11.2017 - 20:34 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY soruşturmasında haklarında dava açılan 27’si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam edildi

Düzcedeki Fetö/Pdy Davası

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 27'si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince yeni inşa edilen salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık İlhan Celiloğlu savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Devlet okullarında okuduğunu anlatan Celiloğlu, "FETÖ'nün dershanelerine gitmedim, burs almadım. Liseden sonra 2006 yılına kadar kendi şirketimde çalıştım. 2006 yılında babam şirketten bana ve kardeşlerime yüzde 33 hisse verdi. 2013 yılında Pensilvanya'ya davet edildim, Fethullah Gülen'i ziyarete gittik. Fethullah Gülen'in kaldığı çiftlikte üç gün kaldık. Kendisiyle birebir temasımız olmadı, namazdan namaza görürdük. Çeşitli eyaletleri gezdik. Ben örgüt üyesi değilim. Cemaate yakınlığım vardı ama suç ve terörle bağlantısını bilmem, kandırılmışız. Devletimizin bu yapıyı terör örgütü ilan etmesinden sonra bildiğim her şeyi anlatmak benim boynumun borcudur." diye konuştu.

Haberin Devamı

Kapatılan derneğin eski başkanı olan ve halen firari durumda olan Eyüp Çakır'ın kardeşi Muhammet Çakır da, "yurt dışına kaçarken yakalandı" iddiasını kabul etmeyerek, "Ben ticaret kanunu kapsamında ticaret yapan bir insanım. Devlete milyonlarca lira vergi verdim. Şirketlerime kayyum atandıktan sonra dinlenmek için tatile Marmaris'e gittim. Bana yurt dışına kaçma gibi bir davet gelmedi. Yurt dışına çıkarken yakalandığım doğru değildir. Öyle bir şey yapmadım. Ağabeyim Eyüp Çakır ve arkadaşları hep birlikte orada yatırım yapmak için Etiyopya'ya gitti diye biliyorum. Benim kaçmak gibi bir niyetim yoktu, kaçmak istesem kaçardım. Ağabeyim kaçtığı için tutuklandığımı ve zoraki olarak dosyaya sokulduğumu düşünüyorum. Suçsuzum." diye savunma yaptı.

Savunma yapan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Duruşma, yarın sanıkların savunmalarının alımıyla devam edecek.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) dernek altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğüne yer veriliyor.

İddianamede 27'si tutuklu 52 sanık hakkında TCK'nın 314/2 maddesi gereğince "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Örgüte Finansal Destek Sağlama" ve "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçundan, 15 yıl hapis cezası isteniyor.