Gündem E-Bordro Online Sorgulama Ekranı ile Memur Maaşlarına Kolayca Ulaşın

E-Bordro Online Sorgulama Ekranı ile Memur Maaşlarına Kolayca Ulaşın

25.07.2015 - 09:42 | Son Güncellenme:

E-Bordro online sistem ile memurlar maaş bilgilerine artık üzerinden kolayca ulaşabilmektedirler. E-Bordro sistemine giriş e detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

E-Bordro Online Sorgulama Ekranı ile Memur Maaşlarına Kolayca Ulaşın

Kısaca açıklamak gerekirse, e-bordro sistemi; Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmış bir sistemdir. E-bordro sistemi, normalde yazılı belge şeklinde biz vatandaşlara sunulurken, son yıllarda sanal ortam üzerinden de hizmetimize sunulmaya başlanmıştır.Sanal ortam üzerinden sunulan e-bordro, yalnızca kamu personelleri tarafından kullanılabilen ve say2000i sisteminde maaş hesaplaması gerçekleştirmelerineimkan sağlayan bir sistemdir. Kamu personeli ya da diğer adı ile memur olarak çalışan vatandaşlar, maaş bilgilerini, derli toplu bir şekilde hazırlanmış olan excell formatındaki bir belge aracılığı ile öğrenebilirler. Üstelik bu işlemleri sadece internete giriş yaparak gerçekleştirebilmeniz söz konusudur.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Memurlar ile ilgili birçok bilginin yer aldığı e-bordro sisteminde, memurlar hakkında; unvan, hizmet sınıfı, kadro durum bilgileri, bazı özlük bilgiler gibi bir takım bilgiler bulunmaktadır. Eğer, uygulama kapsamına girmişseler memurlar, e-bordo sistemi aracılığı ile maaşlarında yapılmış olan kesintilerin bilgisine ulaşabilirler. Buna ek olarak, yapılan bu kesintinin nedenini de öğrenebilirler.E-bordro sistemini sanal ortam üzerinden kullanabilmek için, memurların kendileri ile ilgili; TC Kimlik Numarası, Memuriyet Sicil Numarası ve son olarak, Emekli Sicil Numarası gibi bilgilerini bilmeleri gerekmektedir.

Sanal ortam aracılığı ile e-bordro ekranına ulaşıp maaş hesaplaması yapılabilmek ise oldukça pratik bir işlemdir. E-bordro ekranına sanal ortam üzerinden ulaşabilmeniz için, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün resmi internet adresi olanadresine giriş yapınız. Daha sonraki aşamalarda ne gibi işlem yapacağınızı şu şekilde sıralamış durumdayız;

Haberin Devamı

Sonrasındaki aşamada, e-bordro maaş sorgulama işlemleriniz için gelmiş olduğunuz bu sayfada bir takım bilgilerinizin istendiğini göreceksiniz.

Sistemde yer alan ve sizden istenen şu bilgileri sisteme doldurunuz;

T.C Kimlik No

Memuriyet Sicil No

Emekli Sicil No

Yıl

Ay

İstihdam Tipi.

Fakat burada istihdam tipi bölümüne, eğer kadrolu bir memur iseniz, bu kısımda yer alan "Memur" seçeneğini tıklayınız.

Diğer yandan, eğer sözleşmeli olarak çalışıyorsanız burada yer alan bölümler içinden, "Kadro Karşılığı Sözleşmeli" yazan bölümü tıklayınız.

Daha sonra, son olarak, e-bordro maaş hesaplaması için, bir kutucukta verilmiş olan karakterleri giriniz ve sonrasında "Gönder" şeklinde yazan alana tıklayınız.

Anlatmış olduğumuz bu şekilde, e-bordro sistemine giriş yapmış olacaksınız.E-bordro sistemine giriş yapma işlemlerinden sonra, e-bordro sistemi aracılığı ile maaşınızı hesaplayabilir, maaş bilgilerinizin yazılı bir belge olarak çıktısını da alabilirsiniz.