Ekonomi E-ticaret devi resmen Türkiye’de

E-ticaret devi resmen Türkiye’de

30.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı e-ticaret devi Amazon’un, Türkiye’de resmen faaliyete başlayacağı duyuruldu. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, attığı bir tweet’le Amazon’un Türkiye’de şirket kurmasını kutladı.

E-ticaret devi resmen Türkiye’de

Şimşek, tweet’inde “Amazon’un Türkiye’de şirket kurması elektronik ticaretin gelişmesi için olumlu bir gelişme. KOBİ’lere yeni bir platform” dedi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre Amazon, uzun görüşmelerin sonunda Türkiye’de şirket kurdu. Yeni şirket İstanbul Beşiktaş’ta Amazon Turkey Services Yönetim ve Destek Hizmetleri Limited Şirketi olarak konuşlandı. İstanbul’daki şirketin hakim hissedarı Lüksemburg merkezli Amazon Europe Core Sari olacak. Diğer bir ifadeyle Amazon Türkiye, Amazon Avrupa’ya bağlı ve AB takımının bir parçası olacak. Amazon, daha önce Madrid, Berlin ve Lüksemburg ofisleri için yazılım mühendislerini işe alma etkinliğini İstanbul’da düzenlemişti. Bu da Türkiye pazarına ısınma olarak değerlendirilmişti. Amazon’un gözünü Türkiye pazarına çevirdiği son dönemde attığı adımlardan anlaşılıyordu. Almanya operasyonunu yürüttüğü Amazon.de mağazasına, geçen yıl kasım ayında Türkçe dil seçeneğini ekledi. Türkiye’ye yapılan gönderimlere özel ücretsiz kargo teklifi sunmaya başlamıştı. Firmanın ajandasında Türkiye’de yeni satın almalar da olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Piyasa değeri 430 milyar $

Amazon.com, ABD merkezli bir e-ticaret ve bulut bilişim şirketi. Jeff Bezos tarafından 5 Temmuz 1994’te Seattle şehrinde kuruldu. Forbes’un en inovatif şirketleri listesinde yer alıyor.

Firmanın 2017 yılı piyasa değeri 427 milyar doları buluyor. Dünya genelinde 341 bin çalışanı var. Yıllık satış tutarı ise 135 milyar dolar değerinde.