Eğitim E-YDS sınav giriş yerleri açıklandı! (ÖSYM giriş)

E-YDS sınav giriş yerleri açıklandı! (ÖSYM giriş)

15.04.2016 - 15:50 | Son Güncellenme:

Cumartesi günü yapılacak olan E-YDS sınav giriş yerleri açıklandı. ÖSYM resmi siteden E-YDS sınav giriş belgesine ulaşmanız mümkün. İşte E-YDS sınavı ile ilgili detaylı bilgiler...

E-YDS sınav giriş yerleri açıklandı (ÖSYM giriş)

Elektronik Yabancı Dil Sınavı’na (e-YDS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salon atama işlemleri tamamlandı. 16 Nisan saat 14.00’te uygulanacak e-YDS’ye katılacak adaylar sınava giriş belgelerini ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilir.

Haberin Devamı

E-YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecekler. Sınav elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı. e-YDS’ye girecek adayların önceden deneme sınavından yararlanmaları önemli.

E-YDS SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava giriş belgenizin çıktsını almak önce AİS’e giriş yapmanız gerekiyor. Yukarıdaki bağlantı ile AİS’in resmi ana sayfasına ulaştığınızda syafada yer alan e-YDS 2016/4 başlığına tıklayın. Karşınıza küçük bir pencere çıkacak. Burada devam etmek iin “Sınava Giriş Bilgilerini Gör” bağlantısına tıklamanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Sonraki adımda karşınıza AİS giriş ekranı çıkacak ki burada da T.C Kimlik numaranız veya YU No. ile şifrenizi girmeniz gerekiyor. Giriş yaptıkran sonra sınava giriş belgenizi görebilir ve belgenin çıktısını alabilirsiniz.

E-YDS Nedir?

Yakından takip edenlerin bildiği üzere ÖSYM 2014 Sonbahar YDS'den (Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı) hemen sonra, YDS sınavının bilgisayar tabanlı versiyonunu uygulamaya başlamıştır. Bu sınava da E-YDS ismi verilmiştir. Sınav konsept olarak normal YDS ile birebir aynıdır, Adaylara aynı şekilde 80 sorudan oluşan bir test uygulanmaktadır.