Teknoloji E3 2018'in ikinci gününde hangi oyunlar tanıtıldı? The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima ve daha fazlası...

E3 2018'in ikinci gününde hangi oyunlar tanıtıldı? The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima ve daha fazlası...

12.06.2018 - 10:34 | Son Güncellenme:

Dünyadaki bütün oyuncuların her yıl merakla beklediği E3 oyun fuarının ikinci gününü de geride bıraktık. Sony, Ubisoft ve Square-Enix’in konferanslarının olduğu ikinci günde yeni oyun duyurularının azlığı dikkat çekti. The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Assassin's Creed Odyssey ve daha fazlası...

E3 2018in ikinci gününde hangi oyunlar tanıtıldı The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima ve daha fazlası...

Ahmet Anıl Demirhan/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

THE LAST OF US PART II

İlk defa oynanış videosu ile karşımıza çıkan The Last of Us’ın ikinci oyunu, Sony’nin konferansındaki en güvendiği oyundu. Oyundaki bir sahneden esinlenerek özel olarak yaptırılan bir çadırda gösterimi yapılan bu çok beklenen devam yapımı, E3’ün en iyi oyunlarından biri olduğunu uzun bir oynanış videosu ile gösterdi. Ellie üzerine odaklanan videoda, karakterin iki ayrı yaşamına tanık oluyoruz. Çıkış tarihi hakkında bir açıklama yapılmazken oyunun diğer ana karakteri Joel’un bir kez daha gözükmemesi, akıllardaki soru işaretlerini çoğaltıyor. Oyunun prodüksiyon kalitesi ise tahmin edeceğiniz üzere en üst seviyede.

GHOST OF TSUSHIMA

Infamous ve Sly Cooper serileriyle tanıdığımız Sucker Punch’ın yıllardır üzerinde çalıştığı ve geçen sene Paris Game Show’da duyurulan açık dünya samuray oyunu Ghost of Tsushima, oynanış videosu ile oyunseverleri kendisine hayran bıraktı. Özellikle sanat yönetimi bakımından şu ana kadar yapılmış en iyi oyunlardan biri gözüken yapımda Moğol işgali dönemindeki bir samurayın hikayesi anlatılıyor. Çıkış tarihi hakkında ise bir bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

SPIDER MAN

Bu sene Sony’nin en önemli exclusive oyunu olarak gözüken Spider Man’in her yeni gösteriminde daha da güzel gözüktüğünü söylememiz gerek. Oyunda karşılacağımız düşmanlardan Rhino, Scorpion, Vulture, ve Electro’nun tanıtıldığı gösterim konferansın finalini yaptı. Yapılmış en iyi Spider Man oyunu olması oldukça yüksek ihtimal. Oyun 7 Eylül 2018’de raflarda olacak.

DEATH STRANDING

Oyun dünyasının en sevilen ve saygı duyulan isimlerinden Metal Gear serisinin yaratıcısı usta yönetmen Hideo Kojima, Konami ile tatsız ayrılıklarından sonra Sony ile anlaşmış ve 20 yıl sonra yeni bir IP ile iki sene önce karşımıza çıkmıştı. Walking Dead dizisiyle tanıdığımız Norman Reedus’un başrolde olduğu oyunda yardımcı rollerde Mads Mikkelsen (The Hannibal)’in yanına ünlü fransız oyuncu Lea Seydoux ve Lindsay Wagner da bu gösterimle katılıyor. Psikolojjik öğelerin bolca bulunduğu yapım hala gizemini korurken, oynanış videosuna eşlik eden Silent Poets’in “Asylums for the feeling” şarkısını dinlemenizi de şiddetle tavsiye ediyoruz. Oyunun çıkış tarihi ile bir bilgi verilmedi.

Haberin Devamı


ASSASSIN’S CREED ODYSSEY

İlk çıktığı 2007 yılından beri popülerliğini koruyan seri, 11. senesinde 11. oyunuyla karşımıza çıkıyor. Origins ile seriye taze bir hava getiren Ubisoft, bu kez oyuncuları antik yunan dönemine davet ediyor. RPG mekaniklerine iyice ağırlık verildiği gözükürken, serinin bu oyundaki en büyük yeniliği ise diyalog seçimlerinin ve etkilerinin oyuncuya bırakılması. Oyun 5 Ekim 2018’de oyunseverlerle buluşacak.

RESIDENT EVIL 2 REMAKE

Capcom uzun zamandır oyuncular tarafından beklenen, zamanına damga vurmuş oyunlardan biri olan Resident Evil serisinin ikinci oyununu baştan sonra tekrardan ele geçirerek oyunculara sunuyor. Adeta yeni bir oyun gibi gözüken oyunun çıkış tarihi çok uzak değil. 25 Ocak 2019.

BEYOND GOOD AND EVIL 2

İlk duyurulduğu 2008 yılından beri - evet yanlış duymadınız- araftaki yolculuğu 10 yıldır devam eden bu devam oyunu, geçen yıl E3’te yaratıcısı Mİchael Ancel’in gözyaşları içerisinde tekrar duyurulmuş ve büyük heyecan yaratmıştı. Ubisoft’un konferansında minik oynanış segmentlerinin ilk defa gösterildiği oyun, aynı zamanda ana karakteri Jade’i ilk kez oyuncularla tanıştırdı. Oyun oldukça iddialı gözüküyor. Çıkış tarihi hakkında bilgi verilmezken daha uzun bir zaman elimize alıp oynayamacağız gibi.

Haberin Devamı

BABYLON’S FALL

Oldukça vasat bir gösterim sunan Square Enix’in sunumundan tek öne çıkan oyun ise Platinum Games ile beraber yapılan Babylon’s Fall oldu. Okami, Nier: Automata, Vanquish gibi kült yapımların yaratıcısı Platinum Games’in bu yeni oyunu 2019’da PS4 ve PC’ye çıkacak.

CONTROL

Başta Max Payne olmak üzere Alan Wake ve Quantum Break ile tanıdığımız Finlandiya’lı oyun yapımcısı Remedy, yeni oyununu Sony’nin konferansında duyurdu. Oyun mekaniği olarak biraz Quantum Break’i andırdığını gözlemlemenin zor olmadığını söyleyebiliriz. Oyun ayrıca Remedy’nin 10 yıldan fazla süre sonra yaptığı ilk multiplatform oyunu olma özelliğini de taşıyor. Çıkış tarihi 2019.

Haberin Devamı

UBISOFT VE SONY YENİ OYUN TANITMADI

Günün en ilgi çeken durumlarından biri, iki büyük oyun yapımcısının yeni bir oyun duyurmamasıydı. Yıllardır her E3 gösteriminin sonunda yeni bir oyunu duyuran Ubisoft, bu kez Sony’e ayak uydurarak duyurulmuş olan oyunlarını göstermekle yetindi. Bu durumu, yeni nesil konsolların geldiğinin habercisi olarak görebiliriz. Oyun firmaları yavaş yavaş yeni jenerasyon konsollara ve oyunlara hazırlanıyorlar.