Gündem EBA kurs üzerinden öğrencilere ders tekrar imkanı sağlanıyor!

EBA kurs üzerinden öğrencilere ders tekrar imkanı sağlanıyor!

10.10.2016 - 13:03 | Son Güncellenme:

EBA kurs hizmeti öğrenciler tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. EBA kurs üzerinden öğrencilere videolu konu anlatımlı ders tekrar imkanları sağlanıyor. EBA kurs sistemine ilişkin detaylı bilgileri haberimizden edinebilirsiniz.

EBA kurs üzerinden öğrencilere ders tekrar imkanı sağlanıyor

EBA Kurs eğitim süreci içerisine bilişim teknolojilerini de katarak öğrencilere geniş bir çalışma alanı sağlıyor. EBA Kurs üzerinden öğrenciler eğitim ile teknolojik materyalleri etkin olarak kullanabiliyor. Farklı zengin içerikler, bilişim kültürünü zenginleştirmek ve yaymak, derslere katkı sağlamak EBA Kursun amaçları arasında yer alıyor. EBA Kurs içerisinde yer alan modüller ile öğrenciler binlerce konuda bilgi alabiliyor. EBA Kurs sisteminde 12.345.323 kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Kullanıcılar tarafından EBA Kurs sistemine hizmetine alındığı günden büyük ilgi gösteriliyor. EBA Kurs kapsamında yarışmalar da düzenlenmektedir. Yapılan son açıklamaya göre yarışma başvuruları 31 Aralık 2016 tarihine uzatılmıştır.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA Kurs farklı farklı alanlarda herkese göre yarışmalar barındırıyor. Yarışmalara katılmak ve bilgi almak için EBA resmi internet sayfasına giriş yapınız. İnternet sayfasında bulunan menü de YARIŞMALAR butonunu göreceksiniz. Yarışma butonuna tıkladıktan sonra yarışma sayfasını görüntüleyeceksiniz. Sayfanın hemen sağ tarafında menü bulunuyor. Burada vitrin, başvuru, EBA belgesel, EBA çizgi, EBA deney, EBA film, EBA film bulunuyor. Bu başlıkların hepsi birer yarışma başlığıdır. İlgilendiğiniz başlığa giriş yapıp yarışmasıyla ilgili bilgi alabilirsiniz. Burada yarışma tarihleri, yarışma katılım koşulları bilgilerine erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA Dosya

EBA Dosya öğretmen ve öğrencilerin ulaşabildiği fotoğraf, video ve istediği tüm dokümanları internet üzerinde yedekleyebildiği bulut depolama alanıdır. Kullanıcılar EBA Dosya sistemine hem mobil hem de internet sayfası üzerinden ulaşabilir. Uygulama internet üzerinde bulunan depolama biriminiz olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca bu sistem üzerinde öğrenci ve öğretmenler birbirleriyle dosya paylaşabilir. Giriş için EBA Dosya giriş yapmak için EBA internet sayfasına giriş yapınız. Giriş için farklı iki yöntem bulunuyor. MEBBİS şifresi ile bir de EBA kullanıcı adı ve şifresi ile giriş. Herhangi biriyle giriş yapmak sizin elinizde. Dilediğinizi kendiniz seçebilirsiniz.

Nasıl Dosya Yüklenir?

EBA Dosya giriş yaptığınızda ekranda EBA Dosya sistemi menüsünü göreceksiniz. Hemen sol kısımda bulunan dosya yükle bağlantısına tıklayınız. Gözat seçeneği ile devam edip EBA Dosyaya yükleyeceğiniz dosyayı seçiniz. Ardından Yükle butonuna tıklayınız. Seçtiğiniz dosya EBA Dosya sistemine eklenmiştir. Artık istediğiniz yerden o dosyaya erişebilirsiniz. Cep telefonu ve tabletlerden de erişim sağlamanız mümkündür. EBA Kurs sistemi içerisinde paylaşım grubu bulunmaktadır. Paylaşım gruplarına bir kereye mahsus T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilirsiniz. Paylaşım gruplarında dilediğiniz kişiler ile ortak dosya paylaşım alanı oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA Kurs e-İçerik geliştirme eğitimleri faaliyet tarihleri belli oldu. İşte tarihler;

Biyoloji – 26-30.09.2016
Müzik – 03-07.10.2016
Coğrafya – 10-14.10.2016
Özel Eğitim - 17-21.10.2016
Tarih – 31.10-04.11.2016
Beden Eğitimi - 07-11.11.2016
Felsefe Grubu - 14-18.11.2016
Bilişim Teknolojileri - 21-25.11.2016
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - 28.11-02.12.2016

Faaliyetler kapsamında kurslara katılan öğretmenler, EBA Kurs üzerinden branşına ait e-İçeriklere ulaşabilir. EBA Ders Öğrenim Yönetim sistemini kullanabilecek. Etkileşimli sınıf ile ders yapabilecek. Kazanıma bağlı öğrenme oluşturabilecek. 5E modeli öğrenebilecek.